Newb-logo

NewB

NewB werd opgericht in 2011 en is een Belgische coöperatieve vennootschap die ethische en duurzame bank- en verzekeringsoplossingen aanbiedt die de mensenrechten eerbiedigen. Na bijna 10 jaar actief te zijn heeft de vennootschap in januari 2020 haar banklicentie gekregen van de Nationale Bank van België, na een fondsenwerving van meer dan 30 miljoen euro bij de coöperanten.

Het initiatief van deze bankcoöperatie is ontstaan na de bankcrisis van 2009 met de ambitie om het Belgische financiële landschap radicaal te veranderen door zich te positioneren als een volstrekt atypische speler.

Coöperatief, ethisch en duurzaam bankieren : Wat houdt dat precies in?

Ethisch en duurzaam betekent dat u met het geld dat u op uw NewB rekening stort de plaatselijke economie steunt ten gunste van projecten die onze samenleving verbeteren (zoals projecten voor hernieuwbare energie).

Coöperatie betekent dat de leden (zoals u) inspraak hebben. Het bedrijf kan dus nooit zelf beslissen waar het zijn middelen in investeert.

NewB heeft onlangs zijn banklicentie gekregen en werkt momenteel aan het opzetten van zijn bankdiensten. Het biedt reeds verschillende verzekeringsoplossingen aan. U hoeft alleen maar uw gegevens op de homepage van NewB in te vullen om op de hoogte te blijven van elke ontwikkeling.

De producten en diensten die NewB momenteel aanbiedt zijn de volgende:

  • Autoverzekering
  • Fietsverzekering
  • De GoodPay Prepaid-kaart
  • Woonverzekering

NewB treedt op als tussenpersoon en biedt de verzekeringsproducten van Monceau Générale Assurances aan.

De betalingsproducten van NewB

De GoodPay Prepaid-kaart

De NewB GoodPay Prepaid-kaart is een gratis betaalkaart. U geeft nooit meer uit dan het bedrag op uw kaart. Bovendien wordt er voor elke aankoop die u doet 5 eurocent gedoneerd aan een organisatie naar keuze.

NewB verzekeringsproducten

Autoverzekering

Voor deze verzekering wordt een basiswaarborg aangeboden, de Burgerlijke Aansprakelijkheid (wettelijk verplicht) en aanvullende waarborgen om de schade aan uw voertuig te dekken (gedeeltelijk of volledig omnium), maar ook lichaamsletsels, gerechtelijke kosten (rechtsbescherming) of om u bijstand te verlenen bij pech of ongeval in België en in de andere landen op de groene kaart.

Fietsverzekering

De fietsverzekering van NewB dekt uw fiets of elektrische fiets en andere alternatieve vervoermiddelen (zoals een elektrische scooter, een gyropod, enz.).
NewB biedt 4 verschillende soorten dekking waaruit u kunt kiezen.

Woonverzekering

Er zijn verschillende pakketten en uitgebreide opties beschikbaar om uw huis en/of inboedel te beschermen tegen brand, stormschade, blikseminslag, water, natuurrampen en aanrijdingen met voertuigen en nog veel meer.

Belangrijke data & cijfers

In 2020 heeft NewB op 31 januari 2020 de erkenning als kredietinstelling gekregen.

In 2019 deed NewB een aanvraag om een vergunning voor een kredietinstelling te krijgen. Ze starten een andere grote kapitaalcampagne in oktober.

In 2018 werden verschillende verzekeringsproducten geïntroduceerd.

In 2017 werden verzekeringsproducten ontwikkeld, maar ook een nieuwe website gecreëerd met een nieuwe visuele identiteit.

In 2016 werd De GoodPay Prepaid-betaalkaart gelanceerd.

In 2013 vond een grote openbare fondsenwervingscampagne plaats.

In 2011 werd NewB opgericht. 24 maatschappelijke organisaties liggen aan de basis van NewB.

Waarom kiezen voor NewB?

  • U kiest voor efficiënte verzekeringen en steunt hiermee ethische projecten.
  • Het is een plaatselijke onderneming met in België gevestigde tussenpersonen die een gepersonaliseerde dienst aanbieden.
  • U draagt bij tot de oprichting van een meer menselijke bank die de lokale economie steunt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px