Keytrade Bank

Keytrade Bank is de nummer 1 online bank in België. Als voorloper van het online bankieren heeft het haar structuur aangepast aan deze nieuwe manier van bankieren. Ze maken hun ambities waar, met hoogwaardige internet- en smartphone- of tabletdiensten.

Verrijkt door haar fusies, biedt Keytrade Bank een uiterst compleet gamma van bankproducten aan.

Welke diensten en producten stelt Keytrade Bank voor?

Alle producten van Keytrade Bank zijn beschikbaar op computer, smartphone en tablet. Dankzij het werk aan de inhoud, maar ook dankzij de gebruiksvriendelijkheid, is de toepassing ervan zeer eenvoudig en zeer intuïtief. Daardoor kan iedereen, zelfs degenen die bestand zijn tegen nieuwe technologieën, hun rekeningen gemakkelijk beheren.

De rekening in functie van de keuze van de kaart

Keytrade Bank biedt drie soorten zichtrekeningen aan, afhankelijk van de bijhorende Visa kredietkaart. Deze rekeningen bieden alle traditionele functionaliteiten gratis aan. Bovendien zijn alle rekeningen volledig gratis gedurende het eerste jaar, inclusief de kredietkaart.

Daarna wordt de gratis dienst elk jaar verlengd met een minimum van 12 transacties in het voorgaande jaar. Zoniet betaalt u €25 per jaar voor een VISA Classic, €50 per jaar voor een VISA Gold en €150 per jaar voor een VISA Platinum.

De Classic Visa staat voor een maandelijkse limiet van € 2.000 en een aankoopverzekering van € 1.500 per schadegeval én per jaar (€ 750 voor online aankopen). De Gold Visa heeft een maandelijkse limiet van € 5.000 en een aankoopverzekering van € 2.000 per schadegeval én per jaar (€ 1.000 voor online aankopen). Daarnaast is er een uitgebreide reisverzekering die annulering, ongeval, verlies van bagage, repatriëring, etc. dekt. De Platinium Visa biedt een maandelijkse limiet van € 10.000 en een aankoopverzekering van € 5.000 per schadegeval én per jaar (€ 1.500 voor online aankopen). De reisverzekering is nog uitgebreider, met nog betere verzekeringen.

Sparen met Keytrade Bank

Elke Belg kent het klassieke spaarboekje. Keytrade Bank biedt twee gereglementeerde spaarrekeningen aan; de Azur-spaarrekening en de High Fidelity-spaarrekening. Beide zijn online te beheren. Hun duur is onbepaald. Men berekent de rente op jaarbasis. Men kent de getrouwheidspremie toe voor elk bedrag dat gedurende 12 opeenvolgende maanden op de rekening blijft staan.

Hypotheek met Keytrade Bank

Keytrade Bank biedt Keyhome aan, een online hypothecair krediet. Het is gewijd aan huisvesting en stelt u in staat om te kopen, te bouwen, te renoveren of te herfinancieren. U kan uw hypotheek online vergelijken en ontvangt dan een offerte. Keytrade Bank rekent geen dossierkosten aan en laat u vrij in de keuze van uw verzekeraar. Een ander voordeel is dat de notariskosten worden verminderd dankzij hun gesplitste mandaat/hypotheek, automatisch berekend op basis van het geleende bedrag. Men behandelt elke kredietaanvraag door een deskundige die zich bezig houdt met uw dossier. Bijgevolg verkrijgt u een offerte die afgestemd is op uw persoonlijke situatie.

Online trainingen

Keytrade Bank stelt haar adviseurs ter beschikking van haar cliënten. Maar biedt ook tal van gratis online opleidingen aan om alles over de bank te begrijpen. Deze opleidingen stellen u in staat om het internet bankieren onder de knie te krijgen en de toepassing ervan te testen als u niet vertrouwd bent met de nieuwe technologieën. De online trainingen gaan over de verschillende bankproducten en leren u de basis van de beurs, zodat u meteen aan de slag kunt. Dan, met de geavanceerde training over de beurs, zult u uw kennis van de beurs verdiepen en nieuwe financiële instrumenten ontdekken.

Beleggingen

Keytrade Bank heeft competitieve en flexibele beleggingsproducten ontwikkeld in functie van uw middelen, tijd en geld. U kan rekenen op de adviseurs van Keytrade Bank, of u nu een beginner bent of meer geavanceerd advies nodig hebt.

Met Keyplan kunt u beleggen in een korf met fondsen, met een vooraf gedefinieerd plan of à la carte. Dit is de aanbevolen formule als u weinig tijd hebt en op zoek bent naar eenvoud.

Fund Shop stelt u in staat om te kiezen uit meer dan 600 fondsen. Dit is de formule voor mensen die meer tijd hebben en wat onderzoek willen doen voordat ze hun keuze maken.

Andere beleggingsoplossingen zijn aandelen, opties, obligaties, trackers, enz. Keytrade Bank biedt u alle financiële instrumenten en diensten aan om uw portefeuille te diversifiëren en uw beleggingsstrategie uit te bouwen.

Beurs en aandelen

Keytrade Bank biedt u een specifieke trading afdeling aan. Ook hier kunt u zich te allen tijde laten vergezellen door haar deskundigen. De bank stelt haar financiële instrumenten (aandelen, opties, turbo’s, enz.) ter beschikking. U hebt toegang tot de belangrijkste internationale markten en u profiteert van twee exclusieve analysetools: Global Analyzer waarmee u in één oogopslag een diagnose kunt stellen van een aandeel en Idea Centre & Trading Insight waarmee u elke dag de beste opportuniteiten kunt vinden.

Structuur

Op 14 augustus 1998 richtten Unigest (André Van Moer & Charles Santerre), José en Jean Zurstrassen en Grégoire de Streel de Belgische naamloze vennootschap Keytrade.com op. Het is de eerste online investeringssite in België. De naam is dan VMS-Keytrade en het succes is meteen verzekerd.

VMS Keytrade Luxembourg werd opgericht op 26 mei 1999. Op het einde van het jaar wordt de naam van het Belgische bedrijf gewijzigd in VMS-Keytrade.com. In 2002 absorbeert VMS-Keytrade.com RealBank om een volwaardige bank te worden. Het heet nu Keytrade Bank.

In 2005 verwierf Crédit Agricole een controleparticipatie van 63.1% in Keytrade Bank, alvorens in januari 2007 alle aandelen terug te kopen. De eerste Zwitserse dochteronderneming werd in 2009 geopend onder de naam Strateo. Tegelijkertijd nam Keytrade Bank het Belgische cliënteel van de IJslandse bank Kaupthing Bank over. Het was al aanwezig in België, maar moest zijn deuren sluiten na de crisis van 2008.

Na de crisis van 2008

In 2010 ontvangt Keytrade Luxembourg de banklicentie en wordt het Keytrade Bank Luxemburg. In 2014 evalueert zij haar volledige aanbod en communicatie door haar producten aan te passen en haar logo en website te wijzigen.

Op 6 juni 2016 rondt Crédit Mutuel Arkéa de onderhandelingen af met Crelan, dat voorheen Crédit Agricole was, en neemt Keytrade Bank over. Arkéa fuseerde vervolgens met Fortuneo France, terwijl Fortuneo Banque België het bedrijfsmerk Keytrade Bank overnam.

Voortaan worden de Keytrade producten, evenals de vroegere Fortuneo-producten, in België gecommercialiseerd onder de naam Keytrade Bank.

Sinds haar oprichting, en ondanks de financiële crisissen, heeft zij een ononderbroken groeicurve nagestreefd.

Vandaag is Keytrade Bank de leider in internet bankieren in België en dit al 22 jaar lang. De bank heeft een nettowinst van meer dan 17 miljoen euro, een rentabiliteitsratio van meer dan 15%, 8,2 miljard klantenactiva onder beheer en een geconsolideerde balans van meer dan 3 miljoen euro. Met 140 miljoen euro eigen vermogen beheert zij meer dan 200.000 klanten, met een constante toename van meer dan 10.000 nieuwe klanten per jaar.

Contact

Keytrade Bank – Vorstlaan 100 – 1170 Brussel

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px