ING Bank LOGO

ING

ING is een bank met een zeer goede online service en een bijzonder efficiënte smartphone applicatie. Maar ook met een netwerk van kantoren die goed verspreid zijn over heel België. Het biedt alle mogelijke bank- en verzekeringsdiensten aan. Zij biedt haar klanten een gepersonaliseerde adviseur die gemakkelijk bereikbaar is via e-mail of telefoon.

De producten van ING

ING rekeningen

De zichtrekeningen

Het beheer van de lopende rekening is toegankelijk vanuit de gratis smartphone applicatie en vanaf uw computer.

De zichtrekening van de ING Lion Account is gratis en kan alleen online worden beheerd. U kunt alle dagelijkse transacties uitvoeren, inclusief domiciliëring. Geldopnames aan de ING bankautomaten zijn gratis, maar u moet wel € 0,50 per opname betalen.

Met de Groene ING zichtrekening kunt u de elementen van de Lion rekening overnemen en heeft u ook toegang tot het netwerk van de kantoren. De rekening kost u €44 per jaar. Opnames zijn gratis bij alle geldautomaten in België en de Eurozone.

U kunt eveneens een beroep doen op kredietfaciliteiten die u dan in uw eigen tempo terugbetaalt. Echter, stelt men wel het bedrag vast bij de ondertekening van het contract.

Minderjarigen van 10 tot 17 jaar kunnen ook gratis een zichtrekening hebben. Men biedt dit aan met een debetkaart en een toegang tot het beheer van de rekening op hun smartphone.

De spaarrekeningen

Ouders kunnen al voor de geboorte een spaarrekening voor hun kind openen. Dit kan al vanaf de zesde maand van de zwangerschap. Zodoende kan u het rekeningnummer op het geboortekaartje vermelden.

Volwassenen kunnen kiezen tussen verschillende ING spaarrekeningen: het ING Oranje Boekje is de klassieke spaarrekening. Hiermee kan u ten alle tijde aan uw geld. Men berekent het rendement met een basispercentage van 0,01% en de getrouwheidspremie van 0,10%. Het is gratis en dient beheerd te worden vanuit de applicatie, uw computer, de Self’Bank of in het kantoor. Het ING Groen Boekje is de online versie van het Oranje Boekje.

ING kaarten

ING biedt 3 type kredietkaarten aan: de Visa Classic kredietkaart, de Mastercard Gold kredietkaart en de ING Card Mastercard. Hier vindt u alle gedetailleerde informatie over de kredietkaarten door ING aangeboden

Beleggings- en investeringsformules

ING biedt alle soorten beleggingsformules aan. U kunt zich laten begeleiden door een adviseur die u helpt bij de keuze van uw project. Het advies is dan afhankelijk van uw doelstellingen, inkomsten en de mate waarin u bereid bent risico’s te nemen.

U kunt kiezen voor ING Focus Plan vanaf € 25 per betaling of sparen voor uw pensioen met fiscale voordelen. Maar ook kiezen voor een levensverzekering met Tak 23-beleggingsverzekering. Alsook aandelen, obligaties, staatsobligaties of trackers (ETF’s) kopen en verkopen.

turnover-profit-money-finance-investment

Leningen en kredieten

ING biedt ook alle oplossingen aan om te lenen. Met het hypothecair krediet kunt u huiseigenaar worden, door een bestaande woning te kopen of te laten bouwen. In het geval u wacht op de verkoop van een andere woning, kunt u een overbruggingslening afsluiten. Op die manier hoeft u niet te wachten met het kopen van uw nieuwe huis.

Het ING renovatiekrediet wordt gebruikt voor werken of verbouwingen in uw woning om het aantrekkelijker of comfortabeler te maken. Maar ook om uw verwarmingsinstallatie te isoleren of te veranderen. Bijgevolg kan u besparen op uw energiefactuur.

Met de ING comfortlening, vanaf € 1.300, kunt u persoonlijke uitgaven betalen. Met de autolening kunt u een auto, motor, fiets of een ander vervoermiddel, nieuw of tweedehands, aankopen.

Verzekeringen

ING biedt u alle verzekeringen die u nodig heeft voor uw dagelijks leven, uw huis en uw auto. U kunt ook meer specifieke verzekeringen afsluiten, zoals een woningverzekering voor uw huurders, een inkomensverzekering om u te beschermen tegen levensongevallen. Alsook het hele scala aan gezinsverzekeringen die de wettelijke aansprakelijkheid dekken, een erfenisverzekering, een tijdelijke reisverzekering of een overlijdensverzekering met vast kapitaal. Ten slotte is er uiteraard ook een schuldsaldoverzekering om u te beschermen wanneer u een uitstaande lening heeft.

Waarom kiezen voor ING?

ING biedt een vrij hoogwaardig pakket aan. Echter, onderscheidt ze zich door de Mastercard Gold aan te bieden tegen vrij toegankelijke voorwaarden.

De diensten van ING hebben verschillende prijzen gewonnen omwille van hun kwaliteit. In het bijzonder ontving het in 2017 de prijs voor de beste website en de beste applicatie voor mobiel bankieren. Dankzij de uitstekende tevredenheidsscore werd het ook bekroond met de Customer Excellence Trophy.

Structuur

ING België is de Belgische dochteronderneming van de ING Groep, een internationale bankonderneming. Bank Brussel Lambert (BBL) maakt sinds 1998 deel uit van ING Groep. De Bank Brussel Lambert is zelf het resultaat van de fusie van de Bank Brussel en de Bank Lambert op 30 juni 1975. Deze fusie volgde op de fusie van de holdingvennootschappen van de twee instellingen in 1972. Bank Lambert werd gelanceerd door de familie Lambert, die sinds de onafhankelijkheid van België in 1830 actief was in de banksector.

Begin 1998 werd BBL een volledige dochteronderneming van de ING Groep. Sinds 17 april 2003 is de naam ING België NV.

ING is georganiseerd op 3 belangrijke vlakken: digitaal, kantoren en interactie op afstand. Voor diensten die moeilijk te behandelen zijn via het digitale kanaal, of voor klanten die moeite hebben met het gebruik van digitaal, biedt de bank een dienst op afstand aan dankzij haar Customer Loyalty Teams. Deze dienst is telefonisch en per e-mail bereikbaar en kan tijdens verlengde openingstijden gecontacteerd kunnen worden. Tenslotte, zijn er meer dan 2.000 gespecialiseerde adviseurs in ongeveer 650 vestigingen in België voor financieel advies.

Contact

ING – Marnixlaan 24 – 1000 Brussel

Bekijk alle ING Bank kantoren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px