Hello Bank

Hello Bank is een merk van BNP Paribas Fortis die zich focust op online of internet bankieren. Het is een 100% mobiele bank, eenvoudig en veilig. Desalniettemin, kan u toch persoonlijk contact opnemen met de adviseurs. Deze kan u bereiken via de website, maar ook via telefoon of e-mail. U kunt eveneens de BNP Paribas loketten gebruiken voor bepaalde transacties.

De Hello Bank applicatie kan worden gedownload via Google Play of de App Store. U beheert dan alle handelingen vanuit deze applicatie.

De producten van Hello Bank

Hello Bank rekeningen

De zichtrekening

Hello Bank biedt een gratis zichtrekening aan. Deze omvat een contactloze debetkaart, die kan worden gebruikt in winkels en online over de hele wereld. Maar ze biedt ook innovatieve betalingsmethoden aan. Zo kan u contactloos betalen met uw telefoon of smart watch, maar ook met Apple Pay, Google Pay, Payconic by Bancontact, Fitbit Pay en Garmin Pay.

Bij een betaling per kaart of bankoverschrijving wordt het bedrag naar boven afgerond op de volgende euro en wordt het verschil overgemaakt naar uw Easy Save-spaarrekening.

De limiet van de debetkaart is €625 per transactie en per dag bij geldautomaten. Er is een maximum van €1.250 per week en €2.500 per week bij de winkeliers. Contactloze betaling is mogelijk tot €50.

De Hello4You rekening

De Hello4You rekening is gereserveerd voor mensen tussen 18 en 28 jaar oud. Wanneer u 28 jaar oud bent, wordt uw rekening automatisch een klassieke zichtrekening. U hebt geen onderhoudskosten voor uw rekening en geen kosten voor transacties in België.

Mobiele betalingen via de app

Met Apple Pay kan u in de winkel of online betalen, vanaf uw iPhone, Apple Watch, iPad of Mac.

Met Google Pay kunt u eveneens betalen vanaf uw smartphone. Er zijn ook andere contactloze betaalmethoden die bijvoorbeeld op smart watches te vinden zijn.

Payconic by Bancontact is de app die u toelaat om uw dierbaren te vergoeden of te laten vergoeden. U kunt ook online of in winkels betalen, vanaf uw smartphone of tablet, zonder gebruik te maken van uw bankkaart.

Hello Bank kredietkaarten

De prepaidkaart

Met de herlaadbare prepaidkaart van Mastercard kunt u in de winkel (contactloos tot € 50) en online kopen. Het minimumtarief is € 50 en kan niet hoger zijn dan € 5.000. Het kan geen debetkaart zijn.

Visa kredietkaart

De Visa-kaart werkt wereldwijd voor slechts €27 per jaar. Contactloze betaling werkt tot €20. U heeft toegang tot een maandelijks bedrag van €2.500. U kunt maximaal 600 euro per vier dagen opnemen.

Hello Bank spaaroplossingen

De spaarrekening

De Hello Bank spaarrekening is een openstaande rekening waarop uw geld altijd beschikbaar is. Het is gratis en heeft een rentevoet van 0,01% bruto per jaar, plus een getrouwheidspremie van 0,10%. U betaalt geen belasting op de rente tot €980, of €1.960 voor koppels. Als u meer verdient, betaalt u 15% roerende voorheffing over het bedrag dat dit bedrag overschrijdt.

Didid

Didid is een andere manier om geld te sparen. U beoordeelt hoeveel u wilt sparen en koppelt vervolgens uw spaarrekening aan uw zichtrekening. Via didid.be kunt u vrienden en familie aanmoedigen om u te helpen bij het bereiken van uw ambities. Ze kunnen u geld betalen voor uw verjaardag, voor Kerstmis, en zelfs op elk moment door middel van een bankoverschrijving. Om uw account aan te maken, moet u de Didid-applicatie downloaden van Google Play of de App Store.

turnover-profit-money-finance-investment

Hello Bank leningen

De hypothecaire lening

U kunt lenen bij Hello Bank door een klassieke lening op afbetaling af te sluiten voor welk doel dan ook.

Met het Hello bank hypothecair krediet kunt u een huis, een bouwgrond of een bestaande woning kopen. U kunt lenen van € 7.500 tot € 500.000, met een aflossingsperiode van 15 tot 25 jaar en een vast tarief.

Het woningkrediet of hypotheek omvat geen renovatie, decoratie of inrichtingswerkzaamheden, daarvoor u moet een lening op afbetaling aanvragen.

Crowfunding

Tot slot is er crowfunding. Dit is een participatieve financiering. Het wordt gebruikt om een project te financieren waarvoor u geld moet inzamelen. Hello Bank is geallieerd met Ulule. Het enige wat nodig is, is dat u minstens 18 jaar oud moet zijn om uw project aan Ulule voor te stellen. Het kan zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik zijn.

Hello Bank verzekeringen

Hello Bank biedt twee verzekeringen aan, Brandverzekering Top Woning en de Schuldsaldoverzekering, die beide worden aangeleverd door AG Insurance.

Brandverzekering Top Woning

De Top Habitat verzekering is een brandverzekering die schade dekt door brand, explosie, bliksem, storm, natuurramp, water en elektriciteit in en om uw huis.

Een Top Habitat verzekering kan u dekken of u nu een huurder, eigenaar of verhuurder van een woning bent. Afhankelijk van de opties die u kiest, dekt u het gebouw, de inhoud, de diefstal en de wettelijke bescherming. Het stelt u ook in staat om uw huuraansprakelijkheid te dekken in geval van schade aan gehuurde vakantiewoningen.

Schuldsaldoverzekering

Deze verzekering beschermt u in geval van overlijden voor de risico’s die verbonden zijn aan de terugbetaling van uw woningkrediet dat u hebt afgesloten voor de aankoop of de bouw van uw woning.

De dekking is 100% als u alleen koopt en 75% of 100% als u met z’n tweeën koopt. U moet meerdere maandelijkse premies betalen, voor twee derde van de looptijd van uw woningkrediet. Of een éénmalige premie die in één keer moet worden betaald, met uw eigen vermogen, wanneer het contract van kracht wordt.

Waarom kiezen voor Hello Bank?

Hello bank biedt klassieke bankdiensten aan, vaak gratis, en met volledige controle vanuit de applicatie. Het profiteert eveneens van het netwerk van de BNP Paribas-kantoren, waardoor u bepaalde operaties aan de loketten kunt uitvoeren die bij 100% digitale banken meestal niet mogelijk zijn. Bovendien is de groep BNP Paribas een soort van verzekering want deze groep is wereldwijd solide. Hello Bank loopt dus geen risico om failliet te gaan.

Hallo Bank biedt u een geschenk van €25 voor elke persoon die u aanbrengt als klant.

Tot slot biedt Hallo Bank u de mogelijkheid om tot €5 per maand te besparen, dankzij de betalingen met uw debetkaart. De Viking Deal is een samenwerking met Mobile Vikings om uw telefoonrekening met deze operator te verlichten.

Voor elke betaling met uw pinpas, online of in een winkel, ontvangt u een half Vikingpunt. Dit betekent dat u tot €5 aan Vikingpunten per maand kunt besparen. Dit bedrag wordt automatisch toegevoegd aan je Vikingportefeuille bij Mobile Vikings en vervolgens afgetrokken van uw telefoonrekening.

Structuur van Hello Bank

Hello Bank werd gelanceerd op 16 mei 2013 in België en Duitsland. Ze zijn ook aanwezig in Frankrijk, Italië, Tsjechië en Oostenrijk.

Dit merk is gebaseerd op het kantorennetwerk van de BNP Paribas Groep, dat zijn klanten toegang geeft tot een kantoor, hoewel het een digitale bank is. Het stelt hen in staat om cheques te storten, chequeboekjes of bankkaarten op te nemen, maar ook om contant geld te storten of op te nemen.

Het hoofdkantoor van de bank is in Parijs. De BNP Paribas Groep stelt bijna 200.000 mensen te werk, waarvan minder dan 1.000 voor Hello Bank. Het online bankieren vertegenwoordigt meer dan 500.000 klanten.

Hello Bank contact

de Berlaimontlaan 14,  1000 Brussel

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px