Crelan Bank

Crelan, een 100% Belgische coöperatieve bank, is op 1 april 2013 ontstaan uit de fusie tussen Crédit Agricole en Centea. De wortels ervan gaan echter terug tot 1937, toen het ‘ Institut National de Crédit Agricole’ werd opgericht, een openbare bank die leningen moest verstrekken aan de land- en tuinbouwsector. De bank biedt ook vandaag nog tal van bankoplossingen voor landbouwers en telt in België 570 zelfstandige kantoren.

Crelan, een coöperatieve bank

Als klant kunt u mede-eigenaar worden (door aandelen in de onderneming te kopen) en zo mede-eigenaar van Crelan worden. Aangezien de aandelen niet ter beurze zijn genoteerd, is het niet aannemelijk dat hun nominale waarde zal dalen of stijgen.

Oplossingen van Crelan voor haar klanten

Betaalmiddelen

Bank Crelan biedt verschillende formules van zichtrekeningen, debit kaarten en twee verschillende kredietkaarten aan. De Visa classic met een uitgavenlimiet van 1900 euro en 5000 euro voor de Visa Gold. Het is mogelijk uw betaalmiddelen in één pakket onder te brengen. U kunt kiezen uit vier verschillende verpakkingsformules.

Crelan biedt ook een gratis online zichtrekening, de iAccount, en een zichtrekening die specifiek aan uw beleggingen is aangepast, de Invest zichtrekening, die eveneens gratis is.

turnover-profit-money-finance-investment

Lenen met Crelan

De woonkrediet Crelan is een hypothecaire lening met een vaste of variabele rentevoet. Het wordt gebruikt om de aankoop van uw huis, appartement of bouwgrond te financieren. Het is ook mogelijk te kiezen voor de Crédit-pont Crelan. Het is een kortetermijnkrediet waarmee u een nieuwe woning kunt financieren terwijl u wacht op de verkoop van uw bestaande woning.

Crelan biedt een renovatiekrediet aan, een persoonlijke lening met een vaste rentevoet om de renovatiewerken aan uw woning te financieren. De looptijd bedraagt maximaal 120 maanden (afhankelijk van het totale geleende bedrag).

U bent op de juiste plaats als u van plan bent uw verwarmingsketel te vervangen, uw dak opnieuw te isoleren of een andere investering te doen om de energie-audit van uw woning te verbeteren. Crelan biedt een ECO-Energie financiering aan, een lening op afbetaling met een vaste rentevoet gedurende de hele looptijd.

Met de autolening van Crelan kunt u de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto financieren. U kunt een bedrag vanaf 2500 euro lenen over een periode van maximaal 84 maanden (afhankelijk van het geleende bedrag en de leeftijd van het voertuig).

Als u geld nodig heeft om uw projecten te realiseren, maar liever uw spaargeld beschikbaar houdt, biedt Crelan u haar persoonlijke lening aan voor een periode van maximaal 60 maanden. Met de Crelan fietslening kunt u de aankoop van uw fiets financieren, op voorwaarde dat het om een nieuwe fiets gaat.

Crelan bank voor particulieren

Sparen en beleggen

Crelan biedt zijn klanten verschillende spaaroplossingen, belastingbesparings- en beleggingsoplossingen.

Pensioensparen stelt u in staat een kapitaal op te bouwen waarvan de premies fiscaal aftrekbaar zijn. Elk jaar krijgt u een deel van het gespaarde bedrag terug via de belastingen. Naast pensioensparen kunt u ook langetermijnsparen: een andere vorm van fiscaal aftrekbaar sparen, via levensverzekeringen.

U kunt ook sparen en beleggen via een levensverzekering zoals Tak21 of Tak23

Verzekeringen

Crelan werkt met Fidea Assurances voor zijn huis-, auto- en gezinsverzekeringen. De bank biedt een formule aan, de Elit3, die u toelaat deze 3 verzekeringen te combineren om te genieten van voordelen zoals een korting van 5% op de premies, gratis spreiding van premiebetalingen en een eigen risico voordeel tot 250 euro.

Contact

  • Service Desk: 02 558 78 88
  • Maatschappelijke zetel: Sylvain Dupuislaan 251 – 1070 BRUSSEL Tel: 02 558 71 11

Bekijk alle Crelan kantoren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px