COfidis Logo

Cofidis

Cofidis is dé specialist in consumentenkredieten. Deze kredietverstrekker biedt verzekeringen en kredietkaarten aan aan meer dan 550.000 klanten. De ervaren adviseurs van Cofidis zijn bekwaam in het vinden van de beste kredietoplossingen, steeds aangepast aan uw persoonlijke situatie. Daarnaast worden zij geprezen voor de naleving van de regels voor de beoordeling van het risico op overmatige schuldenlast.

Cofidis heeft geen fysieke verkooppunten en biedt daarom zijn diensten per telefoon of online aan. De adviseurs zijn tevens ook beschikbaar via e-mail of chat. Elke klant krijgt ook toegang tot een support dienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.

Cofidis wilde zijn dienstverlening nog meer verbeteren en biedt nu ook de mogelijkheid aan dat een adviseur bij u thuis langs komt om uw kredietaanvraag te bespreken en eventueel goed te keuren. Hij of zij zal u helpen bij het invullen van uw contract en het samen brengen van de nodige gegevens. Deze dienst is volledig gratis. Daarbovenop benadrukt Cofidis de discretie, doordat de adviseur die bij u thuis komt, zonder een voertuig met het Cofidis-logo of een ander onderscheidend teken komt.

De producten van Cofidis

In welke producten van Cofidis-producten u ook geïnteresseerd bent, u kan ten alle tijde online een aanvraag indienen om te na te kijken of uw aanvraag wordt geaccepteerd. Dankzij onze simulator die tot uw beschikking staat, kan u steeds het product kiezen dat het best bij u past. U klikt simpelweg op de knop “Gratis Offerte”. Het is mogelijk dat er u dan om aanvullende informatie wordt gevraagd om uw dossier te bekijken. U krijgt in principe meteen een antwoord wanneer uw profiel aanvaard wordt.

In principe moet u deze overeenkomst dan ingevuld en ondertekend terugsturen. Binnen de twee dagen na de goedkeuring van uw aanvraag, ontvangt u dan het bedrag dat overeenkomt met uw aanvraag op de bankrekening van uw keuze.

Als specialist in consumentenkredieten biedt Cofidis u verschillende oplossingen op maat. U kunt de simulator van geldexpert.be gebruiken om zo een idee te krijgen van de betalingen die zullen gepaard gaan met de lening die u overweegt.

Geldreserve MyLine

De kapitaalreserve van Cofidis is een krediet dat kan worden gebruikt op de momenten wanneer u het nodig heeft. Vaak staat dit soort krediet bekend als een kredietlijn. Het stelt u namelijk in staat om tussen de €500 en €10.001 te lenen. Dit bedrag kan u dan op elk moment gebruiken voor de dagelijkse uitgaven en eventuele onverwachte omstandigheden. U heeft geen factuur nodig en u gebruikt het geleende bedrag zoals u wenst.

Het aflossen van de kasreserve gebeurt met een vaste termijn. U kunt uw betaling op elk moment wijzigen om op die manier uw aflossingen per maand aan te passen aan uw huidige situatie.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een afbetalingsregeling op maat waarvoor u geen bewijs hoeft te leveren. De duur en de  betaling per maand staan vast. U hoeft dus niet van bank te veranderen, het geleende bedrag wordt binnen de 48 uur op de bankrekening van uw keuze gestort.

Lening voor een tweedehands wagen

Kredietverstrekker Cofidis biedt eveneens een lening aan voor tweedehands auto’s. Het geleende bedrag kan schommelen tussen € 2.500 en € 50.000. Deze afbetalingsregeling stelt u ook in staat om andere voertuigen te financieren zoals een motor, caravan of mobilhome, enz.

Hetgeen interessant is aan de autolening van Cofidis is dat u tot 120% van de aankoopprijs kan lenen. Op die manier heeft u de mogelijkheid eventuele bijkomende kosten, zoals verzekering of registratiebelasting mee te nemen in het geleende totaalbedrag.

Renovatielening

De renovatielening is een lening op afbetaling die bestemd is voor uw woning en waarvoor u een bedrag kan lenen van € 2.500 tot € 50.000. De duur en de aflossingen per maand staan vast. U hoeft geen speciale rekening te openen. Het leenbedrag wordt in één keer volledig betaald op uw bankrekening van keuze.

Interessant is dat de renovatielening beschikbaar is voor zowel eigenaren als huurders.

Samenvoegen van leningen

Kredietconsolidatie ofwel het samenvoegen van leningen is bedoeld om uw terugbetalingen te verminderen door verschillende termijnen te combineren. Hoe werkt het? U brengt dus al uw kredieten samen in één lening op afbetaling. U heeft dus één leenrente en één termijn, met andere woorden dus slechts één vaste maandelijkse betaling voor al uw leningen.

De duur wordt aangepast zodat uw maandelijkse betaling compatibel is met uw persoonlijke financiële situatie.

Cofidis heeft 2 soorten kredietkaarten, beide onder het merk van Mastercard.

Mastercard Cofidis

Met deze Mastercard kredietkaart kunt u gratis geld opnemen, zowel in België als in het buitenland, en veilig online aankopen doen. U betaalt de maandelijkse termijnen in functie van uw uitgaven.

De Mastercard kredietkaart wordt nu al bij de overgrote meerderheid van de handelaren geaccepteerd. U beschikt tevens over een contactloze betaling. De Mastercard kredietkaart kost u een maandelijks bedrag van €5.

Mastercard Gold Cofidis

De Mastercard Gold Card biedt u dezelfde mogelijkheden als de klassieke Mastercard, maar heeft een exclusief verzekeringspakket voor uw reizen en aankopen. U kunt maar liefst tot 1.000 euro per dag opnemen, waar ook ter wereld. De bijdrage blijft gelijk met €5 per jaar.

U hoeft geen zichtrekening te openen om van een Gold Mastercard te kunnen genieten. Het enige dat u hoeft te doen is zich alleen maar online aan te melden en op die manier heeft u toegang tot het krediet met de kaart. U hebt dan de keuze tussen drie of vier aflossingsopties, afhankelijk van het bedrag van uw krediet.

De Mastercard biedt u een verzekering voor uw online of offline aankopen van niet-conforme artikelen en artikelen die bij levering verloren gaan. Voor uw reizen bent u gedekt voor ongevallen, vertragingen of annuleringen van vluchten, diefstal van bagage, enzovoort. U hebt ook toegang tot een bijstandsverzekering voor bijvoorbeeld hospitalisatie in het buitenland, repatriëring, e.d.

Cofidis biedt een groot assortiment aan verzekeringen voor u en uw gezin.

De kredietverzekering van Cofidis+ dekt uw terugbetalingen in geval van overlijden, invaliditeit, tijdelijke of totale arbeidsongeschiktheid en bij verlies van werk.

Cofibudget is de verzekering tegen verlies van werkgelegenheid en tijdelijke of totale arbeidsongeschiktheid. Deze interessante verzekering stelt u in staat om te profiteren van een inkomenstoeslag om uw verlies aan loon te compenseren.

Cofisecure beschermt u financieel in geval van overlijden omwille van een ongeval of totale en blijvende invaliditeit na een accident.

Cofihome is de pechverzekering. Het helpt u met eventuele onvoorziene omstandigheden zoals het uitvallen van de elektriciteit, het overstromen van de keuken, het niet herstarten van de verwarming of het breken van de sleutel in het slot. Als uw huis onbewoonbaar wordt, dan wordt u tijdelijk opnieuw gehuisvest. U hebt de keuze tussen Cofihome voor interventies tot € 400 of Cofihome+ voor interventies tot € 500.

Waarom voor Cofidis kiezen?

Een lening aanvragen bij Cofidis is snel en eenvoudig. Hoewel deze praktische kant van de zaak enorm aanspreekt, moet u er echter altijd goed op letten dat u zich niet meer in de schulden steekt dan dat redelijk is voor uw situatie.

Bedrijfsstructuur

Cofidis werd in 1982 in Frankrijk opgericht en onderscheidde zich van zijn concurrenten door diensten uitsluitend via de telefoon aan te bieden. Het bedrijf verhuisde daarna in 1985 naar België. De internetdienst werd in 2001 in Frankrijk en later in 2003 in België opgericht.

In 2009 werd Crédit Mutuel-CIC, naast de groep 3 Suisses International (3SI), de meerderheidsaandeelhouder van de groep Cofidis Participations. De groep Cofidis Participations omvat ondermeer de merken Cofidis, Monabanq, Créatis en SynerGie.

De Cofidis Participations Group is aanwezig in Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Slowakije, Tsjechië en Hongarije. In 2016 zal de groep bijna 5.000 medewerkers tellen, waarvan 400 in België die samen meer dan 450.000 klanten beheren.

Contact

Cofidis Belgium

Chaussée de Lille 422A, 7501 Doornik

Naar Cofidis Website

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px