Cetelem

Cetelem

Cetelem, dat deel uitmaakt van BNP Paribas Personal Finance, werd opgericht op 7 december 1953. Het bedrijf is gespecialiseerd in financieringen voor particulieren. Bijgevolg gaat Cetelem prat op hun volgende producten:

 • Persoonlijke leningen
 • Mobiliteitsleningen
 • Leningen voor renovatie of verbouwingen
 • Betaalkaarten
 • Verzekeringen

Cetelem vertegenwoordigt de innovatie, de transparantie en de digitalisering van haar diensten om de realisatie van uw projecten op een veilige en doordachte manier te garanderen.

Cetelem heeft momenteel meer dan 20 dochterondernemingen wereldwijd en wordt erkend als een toonaangevende onderneming op het gebied van persoonlijke financieringen in Europa.

Wat heeft Cetelem te bieden?

Cetelem biedt een ruim assortiment aan financiële producten, persoonlijke leningen, doorlopend krediet met of zonder creditcards, autoleningen en leningen voor renovaties. Daarnaast biedt zij eveneens verzekeringsproducten aan. 

De persoonlijke lening van Cetelem

Deze categorie van kredieten omvat alle leningen die betrekking hebben op consumentenkrediet. Daarom is een persoonlijke lening is niet noodzakelijk de financiering van een specifieke aankoop. Bovendien zal een niet-toegewezen lening een veel hoger toegepast tarief hebben omdat de kredietverstrekker geen specifieke informatie heeft over het doel van uwlening.

De persoonlijke lening van Cetelem laat u toe om te lenen voor:Cetelem-groen-mannetje

 • De nieuwste inrichting voor uw huis;

 • De realisatie van een droomreis;

 • Investeren in een passie of hobby;

 • Uw bruiloft en huwelijk;

 • Financiering van uw studies

 • Kredietconsolidatie

Dit wil zeggen dat u kan lenen van €1.200 tot €75.000 over een periode van 12 maanden tot 120 maanden (afhankelijk van het bedrag dat u leent). Vervolgens lost u het totaalbedrag af in vaste maandelijkse termijnen over een vaste periode. De voorwaarden van uw lening worden vooraf overeengekomen met uw bankadviseur. 

Renovatielening

De renovatieleningen van Cetelem maken het u mogelijk om uw verbouwing (groot of klein) en met of zonder de hulp van vakmensen te financieren. 

Daarentegen is er de ecologische lening die het mogelijk maakt om tegen een aantrekkelijker tarief te lenen, omdat deze lening beroep doet op hernieuwbare energiebronnen.. 

Autolening

De autolening van Cetelem maken de financiering mogelijk van een nieuw of tweedehands voertuig, stacaravan, auto of motor van ongeveer 3 jaar oud. Bovendien is de lening mogelijk tot 110% van het bedrag van het voertuig en dit maakt dus de financiering van de belasting op in verkeerstelling, verkeersbelasting of verzekering mogelijk.

Daarnaast biedt Cetelem ook een mobiliteitslening aan. Met andere woorden, ze helpt u bij de financiering van een elektrisch of niet-elektrisch voertuig (scooter, elektrische fiets) tegen een aantrekkelijk tarief.

Cetelem betaalkaarten met kasreserve

De betaalkaarten van Cetelem zijn gratis en maken het mogelijk om overal in Europa (ook in België) geld op te nemen en te betalen, maar ook om te betalen voor aankopen op het internet. Bijgevolg ligt het bestedingslimiet tussen 1.250 en 3.000 euro. Vervolgens wordt de terugbetaling van uw aankopen maandelijks gespreid vanaf € 25, afhankelijk van het gebruikte bedrag. Alles over de geldreserve van Cetelem

De verzekeringen

De verzekeringen van Cetelem helpen uw budget veilig te stellen en uw gezinsleden te beschermen in geval van onvermogen om terug te betalen.

De aan een lening op afbetaling gekoppelde verzekering maakt het mogelijk om:

 • Maximaal beschermd te zijn bij ziekte, ongeval, overlijden of verlies van werkgelegenheid

De verzekering die gekoppeld is aan de Cetelem Maestro-kaart biedt volgende voordelen:

 • Betaling van maandelijkse termijnen bij tijdelijke of totale arbeidsongeschiktheid of bij vrijwillig verlies van het dienstverband;
 • Bescherming van frauduleuze handelingen of in geval van diefstal;
 • Bescherming voor aankopen met de debetkaart;
 • Dekking bij annulering voor met de kaart geboekte reizen.

De verzekeringspremie bedraagt 0,98% van het gebruikte bedrag op de kaart.

Wat zijn de voordelen van Cetelem?

Cetelem positioneert zich als een expert in het stapsgewijs bijstaan van de financiering van uw verschillende projecten. 

Daarom werkt de onderneming volgens 5 pijlers die voor haar belangrijk zijn en die haar in staat stellen een vertrouwensrelatie met haar klanten te garanderen: Cetelem meastro kaart

 • Het aantrekkelijke aanbod: het bedrijf stelt alles in het werk om één van de beste tarieven op de markt aan te bieden, ongeacht welk soort krediet.
 • Haar jarenlange ervaring: met haar 30 jaar ervaring en een groeiend aantal professionals die dagelijks hard aan de slag gaan, is het bedrijf  trots om marktleider te zijn.
 • Gepersonaliseerde kredieten: het bedrijf biedt éénmalige kredieten aan die ieders tevredenheid garanderen op het vlak van ondersteuning en budget.
 • Een transparante relatie: het bedrijf heeft een hoge zichtbaarheid op sociale netwerken. Zij wil haar consumenten graag informeren via haar blog of video’s over de banksector en de werking van haar leningen.
 • Innovatie: het bedrijf zorgt voor eenvoudige en snelle bankprocedures om op die manier de tevredenheid van haar klanten te garanderen.

Over Cetelem

Cetelem is een bank die een volledig assortiment aan consumentenkredieten aanbiedt. 

Het bedrijf werd in 1953 opgericht door Jacques de Fouchier en heeft vandaag wereldwijd meer dan 16.000 medewerkers.

In België werd het bedrijf in 2014 opnieuw gelanceerd door AlphaCredit. Cetelem heeft 350 medewerkers die verschillende producten voor Belgische klanten beheren.

Enkele belangrijke momenten

1965 => Oprichting van Pocket Credit Cards 

1970 => Cofica, een bedrijf gespecialiseerd in autoleningen, treedt toe tot Compagnie Bancaire.

1976 => 1e spaarplan 

1986 => Lancering van de Aurore kredietkaart

1989 => Oprichting van Cetelem in België

Van 1991 tot 2000 => Cetelem in 13 nieuwe landen op 4 continenten

1999 => Toetreding tot de BNP-groep

2004 => Geboorte van het kleine groene Cetelem-mannetje die we allemaal kennen

2008 => Fusie tussen Cetelem en UCB

2012 => Invoering van de Visa Aurore kaart op de markt

Met het programma van de Cetelem Foundation is het bedrijf actief betrokken bij het opleiden van jongeren en mensen die op een preventieve manier weer aan het werk gaan in het budgetbeheer. Bijgevolg is het haar missie om ieders projecten op een verantwoorde manier en met een evenwichtig budget uit te voeren. Haar nieuwste slogan “Samen verantwoordelijker” maakt deze missie duidelijk.

Zij begeleidt haar klanten stap voor stap in elke fase en deze onderneming is steeds beschikbaar om vragen te beantwoorden met concrete acties.

Contact

CETELEM 

Boulevard Saint-Lazare 4-10/3

1210 Brussel

Bezoek is enkel mogelijk op afspraak

Naar Cetelem Website

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px