BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis vertegenwoordigt een volledig pakket van financiële diensten voor particulieren en bedrijven. Daarbovenop heeft deze bank een goed gedekt netwerk van filialen in heel België en is ze erg bekend.

Haar activiteiten zijn gebaseerd op drie pijlers: Retail & Private Banking, Corporate Banking en Investment Solutions. Deze ervaren bank biedt particulieren alle soorten klassieke bankdiensten aan met een toegewijd financieel adviseur voor elke klant.

Wat stelt BNP Paribas Fortis u voor?

Zichtrekeningen

Deze bank biedt drie type zichtrekeningen aan. De rekeningen zijn steeds gekoppeld aan de online beheerfaciliteiten met Easy Banking Web tool alsook vanuit de smartphone-applicatie Easy Banking App. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om naar een filiaal bij u in de buurt te gaan om transacties aan het loket uit te voeren of om een afspraak te maken met uw financieel adviseur. Ten slotte is de bank is ook online bereikbaar via een chat platform.

Hello4You

Hello4You is de zichtrekening voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. De rekening is kosteloos en biedt een gratis debetkaart, een Hello prepaid kaart en een Hello kredietkaart. Deze laatste is ook gratis, maar enkel voor het eerste jaar. In de daaropvolgende jaren kost de kredietkaart 1,13 euro per maand. Er is een bestedingslimiet van €2.500 per maand, en dit zonder rente.

Comfort Pack

De Comfort Pack is een zichtrekening met name voor particulieren. Ze kost €3 per maand. U krijgt hierbij een debetkaart en een kredietkaart naar keuze, namelijk Visa Classic of Prepaid Card.

De Comfort Pack geeft u de mogelijkheid om drie zichtrekeningen te openen. Op die manier kan u bijvoorbeeld voor elke meerderjarige persoon van het gezin één rekening openen, alsook één gezamenlijke rekening.

Premium Pack

De Premium Pack zichtrekening van BNP Paribas Fortis is de meest complete oplossing om uw geld te beheren. Deze formule kost u €7 per maand en u kan tot drie zichtrekeningen openen. U heeft altijd een debetkaart tot uw beschikking, maar u kan ook kiezen tussen drie soorten kredietkaarten: MasterCard Gold, Visa Classic of Prepaid Card.

De bestedingslimiet bij Premium Pack is verhoogd tot € 5.000 per maand. Met de Gold Card beschikt u ook over een reisverzekering die  annuleringen en repatriëren omvat.

Met de Premium Bonus kunt u elk jaar tot 100% van de prijs van uw Premium Pack terug vorderen. Om van deze bonus te gebruik te maken, moet u echter aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 • ten minste 12 betalingen met uw MasterCard Gold kredietkaart verrichten;
 • minstens 12 Easy Banking App sessies verrichten;
 • ten minste € 50 per maand sparen door automatisch te sparen (en minimaal 500 euro per jaar);
 • minstens € 30 per maand betalen voor een Flexinvest-plan;
 • ten minste € 980 per jaar in uw pensioenspaarcontract plaatsen;
 • een Top Habitat verzekering hebben;
 • een minderjarig kind hebben dat minstens 12 transacties heeft uitgevoerd met zijn of haar Welcome Pack;
 • minstens € 30 per maand in een Junior Invest Plan of een Junior Future Plan sparen;
 • beschikken over een effectenrekening of beleggingsverzekering van minimaal € 30.000;
 • een energielening hebben lopen;
 • een autoverzekering bij deze bank hebben;
 • een jaarlijks Europees bijstandscontract hebben.

Om het bedrag van uw bonus te bepalen, berekent de bank pro rata alle voorwaarden waaraan u heeft voldaan.

Sparen

BNP Paribas Fortis biedt 4 soorten spaarrekeningen aan. Ze hebben allen dezelfde rentevoorwaarden, namelijk 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie.

U ontvangt het basistarief voor elk bedrag dat op de spaarrekening wordt gestort. Zo kan u met uw spaargeld op dagelijkse basis een aardig centje bijverdienen. U ontvangt uw basistarief voor het afgelopen jaar steeds op 1 januari of wanneer u besluit uw rekening te sluiten.

De getrouwheidspremie wordt berekend op elke betaling die gedurende een ononderbroken periode van twaalf opeenvolgende maanden op uw rekening blijft staan. Eenmaal betaald, verdienen getrouwheidsbonussen op hun beurt rente. Deze bonussen worden u uitbetaald op de eerste dag na het einde van elk kwartaal (1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober) of wanneer u uw rekening sluit.

Eenvoudige spaarrekening

De eenvoudige spaarrekening van BNP Paribas Fortis stelt u in staat om een geldreserve op te bouwen die altijd beschikbaar zal zijn voor u. Voor deze soort spaarrekening geldt geen maximumbedrag.

Met andere woorden, deze spaarrekening is dus flexibel en stelt u in staat om te sparen zoals u dat wenst. U bent volledig vrij om te beslissen over welke bedragen u stort en wanneer u dat doet. U kunt uw geld opnemen wanneer u maar wil, zonder dat u daarvoor bewijs van hoeft te leveren. Het geld blijft dus beschikbaar.

Ster Spaarrekening

De Ster spaarrekening is meer van toepassing als een manier van langetermijnsparen voor minderjarigen. Deze vorm van sparen is echter beperkt tot 9.000 euro per jaar. U kunt deze rekening voor uw kind openen zodra hij of zij geboren is. U kan het rekeningnummer zelfs voor zijn of haar geboorte reserveren.

De rekening is flexibel en u stort de bedragen die u wenst, alsook wanneer u wil. Het geld blijft ter uwer beschikking gedurende de volledige periode.

Woonsparen

Woonsparen is een vorm van langetermijnsparen. Ze is beperkt tot € 6.000 per jaar en het is enkel mogelijk om ze te gebruiken voor vastgoedprojecten.

Spaarrekening Hello4You

Hello4You is gericht op jongvolwassenen tussen 18 en 27 jaar. Deze spaarrekening is beperkt tot €6.000 per jaar. De mogelijkheid tot sparen is zeer flexibel en het geld zal altijd ter uwer beschikking blijven.

BNP Paribas Fortis biedt u eveneens een pensioenspaarrekening aan die u onmiddellijk fiscale voordelen biedt en een aanvulling op uw wettelijk pensioen voor later.

Lenen

Bij BNP Paribas Fortis kan u natuurlijk ook geld lenen, BNP biedt 4 mogelijkheden aan.

De hypothecaire lening kan een hypotheek, een overbruggingslening, een renovatielening of een energielening zijn. Deze lening stelt u in staat om uw woning of huis te kopen of te renoveren voor uw comfort, maar ook om werken uit te voeren om bijvoorbeeld energie te besparen. Meer weten over de Fortis hypothecaire lening

De autolening is van toepassing op alle soorten voertuigen, inclusief (elektrische) fietsen. Meer info over de BNP autolening

Met de persoonlijke lening kan u zaken tot € 50.000 financieren. Als laatste zijn er de kasreserves. Deze maken het mogelijk om op uw zichtrekening een negatief saldo te hebben.

Investeren

U kan al beginnen met investeren, vanaf 30 € per maand. BNP Paribas Fortis biedt u hiervoor de diensten aan van zijn specialisten. Zij zullen u verstrekken met financiële advies, uiteraard in functie van uw persoonlijke situatie.

Verzekeren

BNP Paribas Fortis biedt het volledige gamma aan verzekeringen aan. Zowel woonpolissen, gezinspolissen, autoverzekeringen, reis- en annulatieverzekeringen als levens- en overlijdensverzekeringen. Voor elke nood bent u bij hen aan het juiste adres.

Waarom kiezen voor BNP Paribas Fortis?

BNP Paribas Fortis is een bank die prat gaat op haar dienstverlening en haar klantenservice is uiterst efficiënt. U kunt te allen tijde een afspraak maken met uw persoonlijke financieel adviseur. Bijgevolg is het voordeel van BNP Paribas Fortis dat u kan onderhandelen over de tarieven, omdat uw adviseur veel speelruimte heeft voor zijn klanten.  

De structuur van BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is ontstaan door verschillende fusies. Alles begint met de oprichting van de Generale Bank, die in 1934 werd opgericht na de afsplitsing van de bank- en holdingactiviteiten van de Generale Maatschappij van België. In 1990 nam Fortis CGER-Banque over, dat toen deel uitmaakte van de groep Caisse Générale d’Epargne et de Retraite, die in 1865 werd opgericht en die in 1995 zelf de SNCI (Société Nationale de Crédit à l’Industrie) overnam.

Fortis bank werd opgericht in 1999. Toen het in 2008 in de problemen kwam, werd het Belgische kantoor van Fortis verkocht aan BNP Paribas. Op 1 januari 2013 werd het omgedoopt tot BNP Paribas Fortis. De Belgische Staat behield zijn aandeel van 10,3% in BNP Paribas.

Voor zijn verzekeringsactiviteiten werkt BNP Paribas Fortis nauw samen met AG Insurance, de grootste verzekeraar van België.

De groep BNP Paribas wordt dan ook beschouwd als de Europese leider in de wereldwijde bank- en financiële dienstverlening. Het bedrijf is de grootste bank in de eurozone op het gebied van deposito’s, maar is ook één van de zes sterkste banken ter wereld volgens Standard and Poor’s.

Vandaag de dag stelt de groep meer dan 200.000 mensen te werk in 84 landen.

Gegevens van BNP Paribas Fortis

Sociale zetel: Warandeberg 3 te 1000 Brussel

Bekijk alle BNP Paribas Fortis kantoren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px