Belfius Logo

Belfius

Belfius Bank kent iedereen. Het is zowel een bank- als een verzekeringsmaatschappij. Deze bank positioneert zich vooral in de lokale overheidssector, maar voldoet ook aan de noden van particulieren.

Het is een lokale bank met verschillende kantoren doorheen Vlaanderen. Zij richt zich met name op de relatie met haar klanten en de excellente service die zij hen kan bieden. Ze staat garant voor duidelijkheid en transparantie, of het nu gaat om bedrijven, particulieren of de publieke sector.

Alle bank- en verzekeringsdiensten van Belfius zijn zowel online als in de fysieke kantoren in België beschikbaar.

De producten van Belfius

Zichtrekeningen

Belfius biedt verschillende soorten bankrekeningen aan. Met uw Belfius zichtrekeningen kan u gemakkelijk overschrijvingsopdrachten aanvragen, verschillende valuta’s op dezelfde rekening verwerken, uw rekeningafschriften online verkrijgen en uw transacties op beveiligde servers beheren.

=> meer info over de Belfius kredietkaarten

Pulse

Belfius Pulse is een gratis online zichtrekening met een bankkaart, maar geen kredietkaart of prepaid. U beheert deze rekening online en profiteert eveneens van gepersonaliseerd advies.

Pulse White

Voor 1 € per maand kunt u met Belfius Pusle White een kredietkaart of prepaid MasterCard White verkrijgen. Het biedt u een kredietlimiet van €1.250.

U kan hiermee ook eventueel upgraden naar het hogere bereik met Belfius Comfort rekeningen. We leggen deze hieronder verder uit voor u.

Comfort

Belfius Comfort kost u €2,50 per maand, op hetzelfde model als Belfius Pulse, maar met als verschil dat uw rekening ook in een filiaal wordt beheerd. Met andere woorden, u kan voor al uw vragen terecht bij een lokaal bankkantoor.

Comfort Red

Voor slechts € 4,50 per maand heeft u dankzij de MasterCard Red krediet- of prepaidkaart een verzekering op al uw aankopen, ook online. U beschermt uw aankopen tegen diefstal, schade en niet-levering. MasterCard Red biedt u een kredietlimiet van €1.900.

Comfort Gold

Belfius Comfort Gold biedt u daarbovenop ook een reisannuleringsverzekering aan voor €6,50 per maand. De MasterCard Gold kredietkaart biedt u een kredietlimiet van € 2.500.

Comfort Platinium

Tot slot biedt Belfius Comfort Platinum aan voor € 17 per maand. Inclusief deze formule zit ook een uitgebreide reisverzekering. De MasterCard Platinum kredietkaart biedt u een kredietlimiet van €5.000.

Betalingen via uw smartphone

Deze bank biedt u verschillende manieren aan om uw zichtrekeningen te betalen, zoals bijvoorbeeld via uw smartphone zodat  u uw bankkaart niet nodig heeft.

Via de Belfius Mobile applicatie kan u contactloos betalen bij handelaars, zelfs zonder internetverbinding. De betaalmethode is via Bancontact, MasterCard, Visa en Maestro, maar werkt wel alleen met het Android-smartphonebesturingssysteem.

Payconiq is een andere applicatie die beschikbaar is voor iOS en Android. Op deze manier kan u aankopen bij winkeliers betalen via een bankoverschrijving en u heeft hiervoor enkel een internetverbinding nodig en de Payconiq app.

Tot slot kunt u uw aankopen online én in sommige winkels betalen door een QR-code te scannen. Het scannen kan via uw smartphone. Bancontact betaling is beschikbaar dankzij de Belfius Mobile applicatie, deze keer wel toegankelijk op Android en iOS. Hou er rekening mee dat u hiervoor wel een internetverbinding nodig hebt.

Sparen

Spaarrekeningen

Er wordt een klassieke populaire spaarrekening aangeboden. Dit is een gereglementeerde spaarrekening voor eventuele onverwachte gebeurtenissen in uw leven. Zo kan u uw spaargeld voor onbepaalde tijd beleggen.

=> Meer info over de Belfius spaarrekening

Pensioensparen

Het is belangrijk om ook aan de toekomst te denken. U kan op langere termijn sparen, dankzij pensioensparen. Deze manier van sparen stelt u perfect in staat om direct fiscaal voordeel te behalen en later te profiteren van een aanvulling op uw wettelijk pensioen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, uw leeftijd en uw wens om risico te nemen, verwijzen de Belfius adviseurs u door naar het pensioenspaarfonds of de pensioenspaarverzekering.

U kunt beginnen met sparen vanaf € 25 en u kiest zelf het bedrag van uw maandelijkse betalingen. Het systeem is flexibel en stelt u in staat om te stoppen met het betalen voor een aantal maanden wanneer u tijdelijke financiële problemen ondervindt of als u het geld liever voor een ander doel wil gebruiken.

Beleggen

U wilt uw geld laten opbrengen en kiest daarom om te investeren?Belfius biedt u twee formules aan, afhankelijk van het feit of u een beginnende of een ervaren belegger bent. U kunt zelfs genieten van een inbreng van € 40 geschonken door Belfius als stimulans om aan de slag te gaan.

Als u een beginner bent, kan uw bankadviseur alles regelen voor u. Dit noemt men de Belfius Track oplossing. Maar wanneer u kiest om liever zelf voor een flexibel beleggingsplan te opteren, dan biedt Belfius Flex Invest Plan u de garantie van een goede diversificatie, en dit zonder onnodige risico’s te nemen.

Als u al een ervaren belegger bent, kan u uw transacties zelf beheren. Tegelijkertijd kan u natuurlijk ook ten alle tijden profiteren van de ondersteuning van uw Belfius adviseur.

In ieder geval, u kan altijd gebruik maken van de ondersteuning van Belfius. Zij ondersteunt alle beleggers en investeerders met relevante informatie en publicaties, maar ook met webinars die u in staat stellen om uzelf bij te scholen.

Lenen

Belfius biedt u drie formules om te lenen.

Het woningkrediet van Belfius, met alle soorten leningen die u nodig heeft om uw huis te kopen, te renoveren en/of in te richten. Hierbij kan u kiezen tussen een hypothecair krediet vanaf € 12.500. Maar u kan ook opteren voor de klassieke renovatielening of de groene renovatielening (om uw woning energiezuinig te maken en te beschermen tegen diefstal of brand), beide zijn mogelijk vanaf € 2.500.

Met de speciale Belfius autolening kan u een nieuwe of tweedehands auto, caravan, fiets of een ander vervoermiddel kopen.

Tot slot biedt deze bank alle soorten persoonlijke leningen aan, vanaf 1.250 euro.

 

=>=> Meer info over de Belfius persoonlijke lening

Verzekeringen

Belfius is een bankverzekeraar en combineert zijn bancaire en financiële diensten met alle mogelijke verzekeringen om uw behoeften dekken: zowel voor uw woning, voertuig, gezin, reizen of schadegevallen.

Waarom zou u kiezen voor Belfius?

Het is een bank die dicht bij haar klanten staat. Deze bank wordt ondersteund door een goed netwerk van filialen en dit in heel België. Door te vertrouwen op lokale mensen, kan Belfius haar klanten op maat bedienen. Zij heeft haar diensten gebaseerd op duidelijkheid en transparantie naar haar klanten toe, zowel lokale KMO’s, particulieren als de publieke sector.

Of het nu gaat om sparen, zichtrekeningen, leningen, beleggingen of verzekeringen, Belfius stelt uitgebreide bank- en verzekeringsproducten aangepast aan iedereen voor. De tools voor beheer op afstand zijn efficiënt. De betaalmiddelen zijn goed gediversifieerd tussen bankkaarten, online diensten en smartphones, met of zonder internetverbinding.

De structuur van Belfius

Belfius was vóór 1 maart 2012 bekend als Dexia Bank België en is een bank- en verzekeringsdienstverlener. Vandaag de dag hebben zij maar liefst meer dan 3,5 miljoen klanten in portfolio, met andere woorden bijna 1 op de 3 Belgen. Het is tevens de tweede grootste bankverzekeraar in België.

Ze hebben maar liefst 630 vestigingen, met meer dan 2.000 specialisten die hun klanten dagelijks met persoonlijk advies ondersteunen.

Deze bank is dé leider op het vlak van openbare diensten, met 12.000 klanten, waardoor het de geliefkoosde partner  is van de publieke en sociale sector.

Belfius is ook nummer 1 in mobiel bankieren. Ze telt meer dan 1,4 miljoen klanten die de applicatie dagelijks gebruiken om hun banktransacties af te ronden en de applicatie gebruiken om digitale oplossingen te vinden die hun leven gemakkelijker te maken.

Tot slot staat Belfius op de vierde plaats in de sector Corporate & Commercial Banking, die 50% van de Belgische ondernemingen vertegenwoordigt.

 

Bekijk alle Belfius Bank kantoren

Contactgegevens van Belfius

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px