Bank j van breda and co logo

Bank J.Van Breda & C°

Bank J.Van Breda & C° werd op 21 februari 1930 in België opgericht door de broers Jos en Maurice Van Breda. De onderneming begon haar activiteit als een zuiver familiebedrijf. De zaak breidde zich spoedig uit door ook verzekeringen in haar dienstpakket op te nemen. In 1937 werd een afzonderlijke maatschappij opgericht voor het Verzekeringskantoor J.Van Breda & C°.

Bank J.Van Breda & C° is een gespecialiseerde adviesbank die zich uitsluitend richt tot ondernemers en vrije beroepen. Vandaag beschikt het over een nationaal netwerk van 41 filialen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Het bedrijf geeft de voorkeur aan een gepersonaliseerde aanpak. Het biedt financiële oplossingen die gebaseerd zijn op de persoonlijke situatie en behoeften van elke klant. Op die manier voorkomt de bank de massale verkoop van doorsnee financiële diensten.

Dagelijks bankieren met Van Breda

Van Breda biedt zichtrekeningen, spaarrekeningen, termijnrekeningen, betaal- en kredietkaarten (voor particulieren en bedrijven). Zij hebben ook een systeem voor rekeningbeheer en portefeuillebewaking via VanBredaOnline.

turnover-profit-money-finance-investment

Geld lenen bij Van Breda

Belastingen

Dankzij de voorafbetaling van belastingen kunt u de belastingtoeslag vermijden die door de belastingdienst wordt toegepast. Als u een zelfstandige bent of een vrij beroep uitoefent, en u betaalt meer dan nodig is om de belastingtoeslag te vermijden, dan hebt u ook recht op een belastingvermindering (zie ons artikel over belastingberekening). Dankzij deze speciale lening kunt u via Van Breda de voorafbetaling van uw belastingen financieren. U moet minimaal 5.000 € lenen, de looptijd van de afbetaling bedraagt één jaar, en de maximale rente is fiscaal aftrekbaar. Bovendien ligt de rentevoet voor de hele duur van de lening vast.

Hypothecaire lening

Bent u van plan om een woning te renoveren of te kopen, maar hebt u het geld van de verkoop van een vorig eigendom nog niet ontvangen? Dankzij het bulletkrediet van Van Breda kunt u dit project financieren. U moet minstens 5.000 euro lenen en de rente maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks terugbetalen. Het kapitaal wordt in één keer terugbetaald, zodra geld ter beschikking hebt (maximaal 120 maanden).

Investeren

Dankzij de investeringslening die u bij Van Breda kunt aanvragen, wordt het mogelijk om op middellange of lange termijn de aankoop of vervanging van diverse uitrustingen of handelsgoederen financieren. Voorbeelden zijn de bouw van een bedrijfsgebouw, de aankoop van een machine, de aankoop van een vrachtwagen, de overname van een bedrijf, enz. U kunt het geld ook gebruiken om vakantiegeld en eindejaarspremies voor uw personeel te financieren. U moet minstens 5.000 euro lenen over een periode van maximaal 240 maanden (afhankelijk van het geleende bedrag).

Kredietopening

Met de gemengde kredietopening die Van Breda aanbiedt, kunt u grotere operationele behoeften financieren, zoals de rotatie van klantenvorderingen en/of voorraden op korte termijn.

Van Breda biedt ook een kaskrediet waarmee u in het rood kunt gaan op uw zichtrekening. De rente wordt dagelijks berekend over het uitstaande krediet en is per kwartaal betaalbaar.

Als u zich bezighoudt met import en export, biedt de bank documentaire kredieten, wisselkoersdekking, deviezenrekeningen en andere oplossingen op maat. Het is raadzaam om een makelaar te raadplegen, zodat hij of zij u kan adviseren over de meest geschikte oplossing voor uw behoeften.

Sparen mes J. Van Breda

U kunt kiezen voor een depositorekening, een beleggingsfonds, een beleggingsverzekering (tak 21, 23 of 26) of vermogensbeheer, afhankelijk van uw voorkeuren, uw rendementsvooruitzichten en uw beleggersprofiel.

De bank biedt ook fiscaal voordelige formules aan (pensioensparen, PLCI, groepsverzekering, individuele pensioentoezegging, enz.) waarmee u extra kapitaal kunt opbouwen voor uw pensioen. Het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) levert een maximaal belastingvoordeel op van naar schatting 63%. Pensioensparen, sparen op lang termijn en de CPTI (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) geven u recht op een belastingvermindering van ongeveer 32%.

Bank J. Van Breda contactgegevens

Bank Van Breda kan gecontacteerd worden via

  • De helpdesk Klantendienst – 03 217 53 89
  • Het hoofdkantoor te Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen – 03 217 53 33

Bekijk alle Bank J. Van Breda kantoren

Bank J. Van Breda productfiches

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px