Axa bank

AXA Bank

AXA Bank is een gewone bank voor particulieren die tevens een verzekeringsmaatschappij is. De onderneming is overal ter wereld vertegenwoordigd en heeft een sterke aanwezigheid in België.

AXA Bank kan aan al uw behoeften voldoen dankzij duidelijke diensten en voordelige tarieven. Deze bank biedt een complete dienstverlening van topkwaliteit, die perfect aansluit bij haar slogan “De kracht van een online bank, de nabijheid van een kantorennetwerk”.

AXA Bank heeft in het Belgische banklandschap een stevige reputatie.

Het bedrijf maakt deel uit van een internationale organisatie, de AXA Groep en verzekeringsmaatschappijen, die meer dan 107 miljoen klanten en 166.000 werknemers in 59 landen heeft. In België zijn er niet minder dan 840 werknemers, 670 verkooppunten en 800.000 klanten. Het is dan ook een belangrijke speler in de sector, en het is niet voor niets dat deze bank in 2016 tot bank van het jaar werd verkozen.

Vertrouwen op AXA betekent toegang hebben tot kwaliteitsdiensten en kwaliteitspersoneel. Het betekent ook dat u toegang hebt tot een ruime keuze aan mogelijkheden voor uw zichtrekeningen en kredietkaarten, voor uw spaargeld (spaarrekening, termijnrekening, pensioensparen, enz.) en beleggingen, maar ook voor uw leningen (hypotheek, renovatielening, autolening, persoonlijke lening, enz.) en voor uw verzekeringen.

Met AXA Bank kunt u al uw financiële producten op één plaats centraliseren om het beheer ervan te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Door dat te doen geeft u aan uw adviseur ook de gelegenheid om een beter beeld te krijgen van uw behoeften, en om zo nog meer relevante voorstellen te doen.

AXA Bank producten

Alle klanten hebben toegang tot een gratis en beveiligde online tool zodat ze hun rekeningen volledig op afstand kunnen beheren. Dat wil zeggen; rekeningen betalen, overschrijvingen doen, sparen, investeren, lenen en afschriften van transacties downloaden. U hebt er toegang toe via uw computer of tablet, maar ook via de Axa Bank app voor smartphones.

Daarnaast kan u ook veel transacties uitvoeren vanuit een selfservice geldautomaat.

AXA bankrekeningen en bankkaarten

AXA Bank biedt twee soorten zichtrekeningen aan.

De st@rt2bank zichtrekening

De st@rt2bank zichtrekening rekent geen maandelijkse kosten aan. Daarbij zitten twee Visa Classic kredietkaarten inbegrepen, voor 2 euro per maand, met contactloze betaling. Voor geldafhalingen wordt slechts € 0,50 per afhaling aangerekend. Het online opvragen van rekeninguittreksels is gratis.

Met de st@rt2bank zichtrekening hebt u onbeperkte en gratis toegang tot uw persoonlijke ruimte via de computer, tablet en smartphone applicaties. U kunt ook toestemming vragen om een debetstand toe te laten.

U hebt echter geen toegang tot een kantoor en u kunt er geen verrichtingen doen.

De comfort2bank zichtrekening

De comfort2bank zichtrekening biedt meer flexibiliteit dankzij dienst- en kantoorverrichtingen. U moet echter een maandelijkse bijdrage van 4,50 euro per maand betalen. Merk op dat dit forfaitaire tarief wordt aangeboden aan volwassenen die jonger dan 25 jaar zijn.

Uw twee Visa Classic kredietkaarten zijn gratis, net zoals de geldafhalingen. U hebt toegang tot uw persoonlijke online werkruimte via de smartphone-applicatie. U kunt uw rekeninguittreksels gratis online aanvragen, of ze kunnen u maandelijks per post toegestuurd worden, maar dan moet u wel de verzendingskosten betalen.

Kredietkaarten

Er worden eveneens twee type kredietkaarten aangeboden door AXA Bank. De kredietkaart die automatisch bij uw zichtrekening wordt geleverd, is een Classic Visa kaart die u een standaardlimiet van € 2.500 aanbiedt. U kunt ten alle tijde een aanvraag indienen om dit bedrag te wijzigen. Daarbovenop is er geen maandelijkse vergoeding.

U heeft het recht om uw kaart te gebruiken voor al uw betalingen bij handelaars, online of voor uw geldopnames. De kaart bevat eveneens de optie voor contactloze betaling.

De andere kredietkaart is de Visa premium plus, die alle functionaliteiten van de Visa Classic kredietkaart bevat. Deze dienst kost u wel € 4,40 per maand en heeft als troeven; een annuleringsverzekering, medische reisbijstand en repatriëring, een uitgebreide reisverzekering, een garantieverlenging van 2 jaar en een uitgebreide aankoopverzekering.

AXA Bank spaarproducten

AXA Bank biedt u de mogelijkheid om uw geld te sparen, dankzij drie verschillende soorten rekeningen:

Om flexibel te sparen kunt u een AXA Bank spaarrekening openen die een hogere basisrente of een hogere loyaliteitspremie biedt. Soms krijg je ook beiden.

Om meer stabiliteit te hebben, kunt u kiezen voor een termijnrekening met een vast rendement. Op die manier kunt u geld opzij zetten dat u niet onmiddellijk nodig hebt en vervolgens beslissen of u het op korte, middellange of lange termijn wilt investeren. U spaart nu met een belastingvoordeel, en u profiteert later van een aanvullend pensioen.

AXA leningen

Om aan al uw financiële behoeften te voldoen, heeft AXA Bank drie verschillende formules gecreëerd waarmee u kunt lenen.

Dankzij een woonkrediet kunt u lenen om uw huis te kopen, om verbouwingen uit te voeren op vlak van comfort of esthetiek (met onder meer een verbetering van uw energieverbruik), of gewoon om uw huis te renoveren. Lees meer over de AXA bank hypothecaire lening.

Voor verplaatsingen kunt u een autolening nemen. Dat kan voor een nieuwe of een tweedehands auto zijn, of zelfs voor een fiets.

Tenslotte kunt u nog een persoonlijke lening afsluiten voor bedragen van minstens 2.500 euro. U kan deze lening gebruiken voor comfortaankopen, om de opleiding van uw kinderen te betalen, om te reizen of om iets bijzonders te kopen.

AXA beleggingsproducten

Als u wilt beleggen, stelt AXA Bank u een vragenlijst ter beschikking die u zal helpen om het meest geschikte beleggingstraject te vinden naargelang uw persoonlijke situatie. U kunt dan contact opnemen met uw adviseur, die u zal helpen om de beste manier te vinden om uw doelstellingen te bereiken.

AXA verzekeringsproducten

AXA Bank is ook AXA Insurance. Het beheert alle soorten verzekeringen op vlak van voertuigen, huizing, verzorging en meer…

Waarom kiezen voor Axa Bank?

AXA Bank is met 550 bankkantoren in België uitstekend vertegenwoordigd en biedt kantoordiensten aan, zoals het uitschrijven van cheques en het storten van contant geld. AXA bank biedt haar klanten ook een persoonlijke service aan via een persoonlijke bankadviseur.

Bovendien is de afstandsservice uiterst efficiënt en populair bij hun klanten. AXA Bank was een pionier op dit gebied en is van plan om aan de spits van de technologie te blijven.

Als zakenbank zijn alle AXA diensten bereikbaar vanop uw computer of uw smartphone via hun applicatie. AXA is ook een verzekeringsmaatschappij, waardoor u de beste garanties en adviezen kunt krijgen om uw verzekering aan uw bankrekeningen te koppelen.

Als betrouwbare instelling biedt AXA Bank professionele diensten en ondersteuning.

De structuur van Axa Bank

Axa Bank in de wereld

AXA Bank België maakt deel uit van de AXA Groep. Het is zowel een bank als een verzekeringsmaatschappij van internationale allure. Ze claimt 100 miljoen klanten met 160.000 medewerkers, aanwezig in 62 landen.

Als verzekeraar is het een wereldleider en zijn financiële tak is een belangrijke speler in België. Ze werd eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won 2 Bank Awards in 2017 en 2018.

Axa Bank in België

In termen van omzet is AXA Bank de op vijf na grootste bank van België. Zij staan hoog aangeschreven voor hun diensten en in het bijzonder voor hun hypothecaire leningen. Het is een bank met een belangrijke positie op de hypotheekmarkt.

AXA beschikt over een uitstekende territoriale aanwezigheid met 550 kantoren in België.

De geschiedenis van Axa Bank

Op 8 september 1994 lanceerde BNP Paribas een grensverleggende dienst voor bankieren op afstand, genaamd Banque Directe. De bank gebruikte geen kantoor en communiceerde met haar klanten alleen via Minitel en de telefoon.

In 2002 werd Banque Directe overgenomen door AXA, waarna zij werd omgedoopt tot AXA Bank. Het doel was om bankieren op afstand te combineren met de aanwezigheid van talrijke kantoren. Daardoor zijn hun kantoren 24/7 bereikbaar zijn, terwijl ze daar persoonlijke diensten bieden.

In 2014 creëerde AXA bank een speciale rekening voor mobiel bankieren, Soon, een voorloper van de smartphone-applicatie. Sindsdien heeft AXA haar onlinediensten voortdurend bijgeschaafd en verbeterd, om de concurrentie van nieuwe banken en online-banken het hoofd te kunnen bieden.

In 2017 en 2018 heeft AXA Bank twee Bank Awards ontvangen: de Best Online Platform Award en de Best Branch Network Award.

Gegevens Axa Bank

Place du Trône 1, 1000 Bruxelles, Belgique

Bekijk alle AXA bank kantoren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px