Argenta in een paar woorden

Argenta is een Belgische bankverzekeringsmaatschappij die in 1956 werd opgericht en krediet-, spaar- en verzekeringsoplossingen aanbiedt. De onderneming legt bijzondere nadruk op producten die verband houden met duurzame ontwikkeling.

Duurzaamheid is een van de pijlers van het bedrijf, dat zijn verantwoordelijkheid wil nemen om de klimaatdoelstellingen te helpen bereiken. Zo wil het de CO2-uitstoot van zijn hoofdkantoor verminderen alvorens naar een duurzamer pand te verhuizen.

Argenta’s missie is om individuen te helpen op een eenvoudige, pragmatische en persoonlijke manier. De onderneming blijft immers vertrouwen op persoonlijk contact door een groot netwerk van filialen in België en Nederland in stand te houden.

Argenta betaalmiddelen

Argenta biedt 3 zichtrekeningsformules aan: Green, Silver, Gold. De prijs van elk pakket varieert naargelang van de verzekering en de geleverde diensten. Elk pakket omvat debetkaarten of één of meer kredietkaarten. Het is ook mogelijk om uw transacties online uit te voeren en uw rekeningen via de online bank te beheren.

turnover-profit-money-finance-investment

Argenta kredieten oplossingen

Argenta biedt verschillende kredietoplossingen om uw projecten te financieren. Met de hypothecaire lening van Argenta kunt u de aankoop of de bouw van uw nieuwe woning financieren. Argenta biedt een rentekorting voor cliënten die duurzaam bouwen. U kunt kiezen tussen verschillende formules: vaste rente, variabele rente of semi-variabele rente. De bank biedt verschillende interessante onlinetools, zoals de berekening van alle kosten van een vastgoedproject, het bedrag dat u kunt lenen en de berekening van de Argenta-rente tegen een vaste rentevoet.

Met het renovatielening van Argenta kunt u uw renovatiewerken voor 100% financieren (tot een maximum van 50.000 euro) en uw financiële reserve behouden. De bank biedt een gunstig tarief als ten minste 50% van uw investering wordt besteed aan een energiezuinige woning en/of aan beveiliging.

Met de persoonlijke lening van Argenta kunt u een project uitvoeren zonder uw spaargeld aan te spreken. U kunt tot 25 000 euro lenen en u hoeft uw uitgaven niet te verantwoorden.

Zij bieden ook een auto/fiets/motorfiets lening aan om uw nieuwe auto/fiets/motorfiets te financieren. Als u ook een verzekering bij Argenta afsluit, kunt u 110% van de aankoopprijs van uw auto/fiets lenen. U kunt ook kosten zoals registratiebelasting en uw verzekering opnemen.

De verschillende leningen beschikbaar bij Argenta:

 • De hypotheek om uw huis te financieren
 • De renovatielening om uw renovatie te financieren
 • De autolening om uw nieuwe auto te financieren
 • Fietslening om uw fiets te financieren
 • De persoonlijke lening om een project te financieren dat u na aan het hart ligt (u hoeft uw uitgaven niet te verantwoorden)

Argenta verzekeringen

Argenta heeft een aantal verzekeringspolissen om u en uw huis, uw naasten, uw persoonlijke bezittingen en uw onroerende goederen te beschermen.

Met een brandverzekering Argenta verzekert u uw woning en persoonlijke bezittingen tegen schade veroorzaakt door brand, natuurrampen, enz. Met haar Startershuisverzekering biedt de bank een korting aan voor nieuwe klanten onder de 30 jaar.

Met de familiale verzekering bent u verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen in uw privéleven. U bent verzekerd in geval van schade veroorzaakt door uzelf of door een andere persoon voor wie u verantwoordelijk bent.

Om uw auto te verzekeren, zijn er verschillende autoverzekeringspakketten: volledig omnium, gedeeltelijk omnium en wettelijke aansprakelijkheid. De motorverzekering van Argenta beschermt u financieel als u tijdens het rijden met uw motor schade toebrengt aan anderen. U hebt ook de mogelijkheid te kiezen voor een optie rechtsbescherming, waarmee u juridisch advies kunt krijgen in geval van contractuele geschillen.

Argenta Bank biedt ook twee specifieke verzekeringen aan: een kampeerautoverzekering en een oldtimerverzekering.

Wenst u te investeren op lange termijn, om uw toekomst of die van uw naasten voor te bereiden, dan biedt Argenta verschillende levensverzekeringsformules aan. U kunt kiezen tussen een spaarverzekering (tak 21) met een vast rendement of een beleggingsverzekering (tak 23) met een schommelend rendement. Met de schuldsaldoverzekering van Argenta wordt uw lening terugbetaald als u voortijdig overlijdt. Uw nabestaanden of uw partner hoeven uw lening niet terug te betalen na uw overlijden.

Overzicht van de verzekeringspolissen van Argenta:

 • Brand
 • Aansprakelijkheidsverzekering familie
 • Alle soorten autoverzekeringen
 • Levensverzekering
 • Uitstaand saldo bij het aangaan van een hypothecaire lening
 • Verzekering tegen ziekenhuisopname

Argenta spaar- en investering producten

Argenta biedt een brede waaier aan spaar- en beleggingsoplossingen. Van de klassieke spaarrekening tot het fondsbeleggingsplan, beschikbaar vanaf 25 euro per maand.

Met een investeringsplan kunt u op lange termijn kapitaal opbouwen en krijgt u doorgaans een hoger rendement dan met een spaarrekening. Het geadverteerde rendement is echter altijd gebaseerd op een schatting en kan van jaar tot jaar fluctueren, afhankelijk van de markt.

Waarom Argenta ?

 • Geen administratiekosten wanneer u krediet aanvraagt
 • Concurrerende leningstarieven
 • Mogelijkheid om tot 100% van uw kosten te lenen voor bepaalde leningen
 • Argenta is de vijfde grootste bank van België
 • Persoonlijke aanpak door een adviseur die u van A tot Z begeleidt
 • Mogelijkheid om duurzame beleggingsopties te kiezen

Argenta in a nutshell :

 • 1,78 miljoen klanten in België en Nederland
 • 441 vestigingen in België
 • 2585 adviseurs in België, Nederland en Luxemburg

Contact

 • Hun klantendienst: 03 285 51 11
 • Een adviseur van een filiaal bij u in de buurt
 • Door het contactformulier op hun website in te vullen

Bekijk alle Argenta kantoren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px