Tweedehands autolening vergelijken

De beste tariefvergelijker voor een tweedehands autolening. U staat op het punt een tweedehands auto te kopen, of hij nu minder dan 3 jaar oud is of ouder, zoek het aantrekkelijkste tarief op de markt. Het is door te vergelijken dat u de beste deals voor uw tweedehands auto lening krijgt.

Bepaal de autoleningen simulatie criteria

Bedrag
Looptijd
Leeftijd van de auto
15 aanbiedingen voor een autolening van 10000 op 36 maanden.
Ik bespaar tot 1.450,80 dankzij deze vergelijking.
Laatste rentevoet verificatie : 17/06/2024.
Aanbieder JKP Per maand
Tweedehands autolening kbc bank
KBC Bank
Tweedehands autolening
4,89%
€ 298,73
Tweedehands autolening europabank
Europabank
Tweedehands autolening
6,90%
€ 307,35
Niet beschikbaar
Nieuwe & tweedehands autolening mozzeno
Mozzeno
Nieuwe & tweedehands autolening
7,09%
€ 308,17
> 3 jaar tweedehands autolening cetelem
Cetelem
> 3 jaar tweedehands autolening
7,49%
€ 309,89
Niet beschikbaar
Tweedehands autolening cofidis
Cofidis
Tweedehands autolening
8,90%
€ 315,93
Nieuwe & tweedehands autolening partners finances
Partners Finances
Nieuwe & tweedehands autolening
8,99%
€ 316,32
Tweedehands autolening beobank
Beobank
Tweedehands autolening
13,00%
€ 333,50
Loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

U wenst een tweedehands auto kopen, maar misschien hebt u het geld niet of wilt u uw spaargeld niet gebruiken. Soms is het zinvoller om spaargeld niet op te offeren op een rentedragende rekening en rente te betalen op een lening. Aan de andere kant kunt u uw spaargeld nodig hebben voor onvoorziene omstandigheden of om een aanbetaling op een andere woning te financieren.

In dat geval kunt u zich wenden tot een bank of financiële instelling die u het geld zal voorschieten om uw tweedehands auto te kopen. Dit is een lening op afbetaling waarvoor u een bewijsstuk moet voorleggen. U moet het dan elke maand terugbetalen. Uw maandelijkse betaling bestaat uit een deel van de hoofdsom en een deel van de rente op de lening.

Tweedehandse auto krediet

Welk type voertuig kan ik financieren met een autolening?

Autolening tweedehands wagen

U kunt elk tweedehandsvoertuig met uw autolening financieren: motorfiets, bestelwagen, enz. Let op: niet alle banken aanvaarden alle voertuigen. Sommige instellingen weigeren voertuigen te financieren die meer dan 5 jaar oud zijn.

Om te weten te komen welke bank uw aanvraag kan aanvaarden of afwijzen, kunt u een tariefvergelijkingstool gebruiken.

Hoeveel kan ik lenen met een tweedehands autolening?

Voor een tweedehands auto, motorfiets, bestelwagen, enz. – kunt u meestal tussen 500 en 100.000 euro lenen.

Tot welke looptijd kan ik lenen?

De looptijd van een lening voor een tweedehands auto ligt meestal tussen 12 en 120 maanden. Voor een tweedehands auto kan de minimumtermijn echter worden teruggebracht tot 6 maanden.

Het is altijd in uw belang om de looptijd van uw lening zo kort mogelijk te houden. Als u voor een tweedehands auto leent, kan de rente vrij laag zijn en zult u bij sommige banken een kortere looptijd vinden.

Is een lening op afbetaling mogelijk zonder beperking aan te vragen voor de financiering van een tweedehands auto?

U kunt een onbeperkte lening aanvragen voor uw tweedehands auto en u hoeft geen enkel bewijs te leveren. Maar het is het niet echt waard. Er kan u een hogere rente worden aangerekend en er is geen garantie. Met een toegewezen lening, als de verkoop van uw voertuig wordt geannuleerd, heeft u verhaal. Zo niet, dan zult u het moeten terugbetalen, wat er ook gebeurt.

Waarom autolening offertes vergelijken met een online vergelijker?

Met de online vergelijkingstool voor leningen kunt u het beste aanbod met de beste rentevoet kiezen.

U kunt de looptijd van uw lening moduleren, waardoor u de maandelijkse betaling kunt afstemmen op uw financiële draagkracht. U moet ervoor zorgen dat de maandelijkse betaling in overeenstemming is met uw schuldratio, want de simulatie die de vergelijker berekent, is niet gelijk aan de acceptatie. De bank zal u om een bewijs van inkomen vragen om uw aanvraag al dan niet te aanvaarden.

De aangeboden tarieven zijn vaak dezelfde voor nieuwe voertuigen als voor recente tweedehandsauto’s. Het begrip “recent” hangt af van de bank en de vergelijker brengt u het antwoord dat in het algemeen schommelt tussen twee en drie jaar oud.

Hoe vind je het beste tarief voor de financiering van een tweedehands auto?

De onlinevergelijker is het meest praktische en snelste instrument om de verschillende leningen voor nieuwe auto’s te simuleren op basis van uw aankoopcriteria.

Op dezelfde pagina ziet u de verschillende toegepaste tarieven en de maandelijkse betalingen die daarmee overeenstemmen. U kunt nagaan of de drempel 2 of 3 jaar is om van het tarief voor nieuwe auto’s over te gaan naar het tarief voor tweedehands auto’s.

Het tarief is aantrekkelijker voor nieuwe dan voor gebruikte voertuigen. Het is ook preferentieel voor zogenaamde ecologische voertuigen. Hiervoor moet uw CO2-niveau minder dan 145 gram per kilometer bedragen voor een benzineauto en minder dan 160 gram per kilometer voor een dieselauto.

Elektrische of hybride auto’s hebben een lage CO2-uitstoot en worden als milieuvriendelijk beschouwd.

Hoe de vergelijker gebruiken en een lening voor een tweedehands auto aanvragen?

Om de leningvergelijking te krijgen, hoeft u slechts 3 gegevens in te vullen: de aankoopprijs, de looptijd van de lening en de leeftijd van de auto.

In een paar seconden krijgt u een lijst van kredietverstrekkers, met de rente en het bedrag van de maandelijkse betalingen. Om de maandelijkse betalingen te wijzigen, moet u de cursor van de looptijd van de lening verplaatsen. Let wel, hoe langer de lening, hoe lager de maandelijkse betaling, maar hoe hoger het totale bedrag dat u moet betalen. Het totaal van de belangen is immers mechanisch hoger.

Het enige wat u hoeft te doen is klikken op de blauwe knop “gratis offerte” van de organisatie die u de beste oplossing biedt. U kunt zoveel simulaties uitvoeren als u wilt, en ze zijn gratis.

De knop brengt u naar een interface die verschilt van instelling tot instelling. Volg gewoon de instructies en vul de nodige velden in, zodat de bank u een meer gedetailleerd contract kan toesturen.

Deze toepassing bindt u op geen enkele manier. Zo kunt u meer details krijgen over de voorwaarden van de lening. U bent vrij om te beslissen of u al dan niet doorgaat.

Tweedehands-autosleutel-schuurtje. Jpg

Welke kosten komen er nog bij de aankoopprijs van de tweedehands auto?

Verzekering is verplicht voor alle voertuigen. U kunt het één of twee keer per jaar betalen, of u kunt het maandelijks doen om de kosten te spreiden. U moet ook een jaarlijkse wegenbelasting betalen, die afhangt van het vermogen en de leeftijd van uw tweedehands auto, evenals van uw regio.

Plan reparaties, een jaarlijkse onderhoudsbeurt of een olieverversing om de twee jaar, evenals de technische inspectie. U moet ook bepaalde onderdelen regelmatig vervangen: remblokken, banden, filters, ruitenwissers, enz.

Wanneer moet ik mijn auto bij autokeuring gaan?

De technische keuring zorgt ervoor dat voertuigen op de openbare weg in goede technische staat verkeren. Daartoe worden vitale punten onderzocht: remmen, verlichting, stuurinrichting, banden, ophanging, uitlaat, vervuiling, alsmede de algemene mechanische staat.

De eerste inspectie wordt uitgevoerd voordat het voertuig 4 jaar oud is. De volgende inspectie moet worden uitgevoerd voordat het 6 jaar oud is. De auto moet dan eenmaal per jaar worden gecontroleerd, of om de twee jaar als u van de bonus profiteert.

De bonus is van toepassing:

  • indien u een groen keuringsbewijs met normale geldigheid heeft gekregen;
  • als uw auto minder dan 100.000 kilometer op de teller heeft staan.

Er kan ook een controle worden opgelegd:

  • wanneer u een certificaat van onbeperkte rode rondreis hebt gekregen;
  • na een ongeluk ;
  • in geval van doorverkoop van het voertuig.

Vergeet niet om naar de Carpass te vragen als u een tweedehands auto koopt, deze pas bevat waardevolle informatie over de geschiedenis van het voertuig.

Kunnen we meer lenen om de verplichte heffingen te betalen?

Aangezien u de wegenbelasting en de verzekering moet betalen voordat u uw tweedehands auto kunt gebruiken, moet u dit geld voorschieten.

Om uw persoonlijk budget niet te belasten, kunt u deze kosten in uw lening opnemen. Voor een ocassie auto kunnen banken u 110% of zelfs 120% van de aankoopprijs lenen. Op deze manier kunt u uw opstartkosten opnemen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px