Autolening berekenen

GeldExpert stelt u een gratis rekenmachine voor autoleningen ter beschikking waarmee u in enkele seconden het bedrag van uw maandelijkse afbetaling kunt bepalen, in functie van het bedrag dat nodig is om uw voertuig te kopen en de looptijd om dit bedrag terug te betalen.

Autolening berekenen?

Om uw autolening te berekenen, moet u eerst bepalen hoeveel geld u nodig hebt. In de berekeningsformule wordt dan het JKP (Jaarlijks Kostenpercentage) verwerkt. Dit bepaalt het maandelijkse aflossingsbedrag.

Om het bedrag dat u maandelijks moet terugbetalen aan te passen kunt u de schuifknop voor de looptijd gebruiken. Dankzij onze autolening-simulator kunt u snel en gratis zo veel simulaties krijgen als u maar wilt!

Zo krijgt u een beter idee van hoeveel u zich kunt veroorloven voor uw auto. Vervolgens kunt u de autoleningen online vergelijken.

Autolening berekenen jkp maandelijkse betaling
Berekening van een persoonlijke lening
%
48maanden
6maanden120maanden

Beste online autoleningen*

*De tarieven kunnen variëren naargelang de leeftijd van het voertuig, de duur van de lening en het geleende bedrag. Cijfers gegeven voor een voertuig van minder dan 2 jaar oud met een waarde van 20.000 euro over 48 maanden.

Waarom een autolening aanvragen?

Een autolening is een toegewezen lening. Dit betekent dat het geld dat geleend wordt verplicht bestemd is voor de aankoop van het voertuig. Afhankelijk van de kredietinstelling kunt u misschien extra kosten opnemen in het bedrag dat u leent, zoals verzekeringskosten, registratiekosten of de installatie van een elektrisch oplaadstation bij u thuis indien u voor een elektrische auto kiest.

Omdat het om een toegewezen lening gaat, biedt de bank u een lagere rentevoet dan voor een niet-toegewezen persoonlijke lening. Als tegenprestatie moet u offertes en facturen voor uw aankoop aan uw kredietverlener bezorgen. Het kan gaan om een nieuw of tweedehands voertuig, een auto, een tweewieler of een ander soort voertuig (camper, caravan, bestelwagen, enz.).

Merk op dat een nieuwe auto ook een jonge auto kan zijn. Banken bieden vaak verschillende financieringen aan voor auto’s die minder dan twee of drie jaar oud zijn, of voor oudere voertuigen. Het jaarlijks kostenpercentage voor een lening voor een nieuwe auto varieert gewoonlijk tussen 1% en 3%. Voor een lening voor een tweedehands auto moet u rekenen op een rentevoet tussen 3% en 10%.

U kunt ook een motor naar keuze kopen: benzine, diesel, hybride, elektrisch, enz.

Waarom het afsluiten van een persoonlijke lening om een auto te kopen geen goed idee is.

Zoals gezegd is de rentevoet van een autolening aantrekkelijker dan de rentevoet van een niet-toegewezen persoonlijke lening. U kunt echter geneigd zijn om een persoonlijke lening af te sluiten omwille van de soepele voorwaarden en omdat u geen bewijs hoeft te leveren.

Maar dat is niet het enige: de autolening beschermt u wanneer de aankoop geannuleerd wordt of wanneer het voertuig nooit geleverd wordt. Er is een clausule voor beide problemen en dat is niet het geval bij een persoonlijke lening. Als u problemen hebt, moet u maandelijks blijven betalen terwijl u geen auto hebt. 

Berekening van het bedrag en de duur van het autokrediet

De bedragen die voor autoleningen worden uitgetrokken verschillen van financiële instelling tot financiële instelling. In het algemeen ligt de marge tussen 1.250 en 150.000 euro.

Dankzij de clausule voor extra kosten (zoals verzekeringskosten, registratiekosten, de installatie van een elektrisch laadpunt, enz.) kunt u tot 1.250 euro extra lenen. U kunt tot 110% of 120% van de aankoopprijs van het voertuig lenen.

De looptijd van de lening bedraagt meestal tussen 12 en 120 maanden. Hoe korter de looptijd, hoe lager de rentevoet. U kunt de looptijd bepalen met dezelfde schuifknop die u gebruikt om uw maandelijkse afbetaling aan te passen aan uw persoonlijke kredietwaardigheid.

Voordat zij u een autolening toekent, zal de bank altijd nagaan of u over de nodige middelen beschikt om uw maandelijkse aflossing terug te betalen.

De andere calculators voorgesteld door geldexpert.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px