Een autolening tegen 0 % rente… onder welke voorwaarden ?

Een autolening tegen 0 % rente… onder welke voorwaarden?

Uitzonderlijke voorwaarden op de autoshow. Reclame voor autoleningen van fabrikanten met een JKP van 0% (we kunnen de term “gratis krediet” niet gebruiken) floreert. De kernactiviteit van fabrikanten is het verkopen van voertuigen. Het is daarom logisch dat ze er alle belang bij hebben om alle obstakels voor de aankoop van jouw toekomstige auto uit de weg te ruimen door een autolening van 0% aan te bieden.

Maar zijn er speciale clausules en/of voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit meer dan voordelige tarief?

Niet noodzakelijk! En in dit geval zijn deze aanbiedingen zeer goede deals. Het is moeilijk om rentevrij krediet te overtreffen!

Dat gezegd hebbende, kan een 0% autolening aanbieding gepaard gaan met bepaalde voorwaarden. Bovendien gaan achter een 0% autolening soms “onzichtbare” kosten schuil. Als jou een rentepercentage van 0% wordt aangeboden, betekent dit noodzakelijkerwijs dat de kredietverstrekker op een andere manier rente verdient. Er zijn dus verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het analyseren van een aanbieding voor een 0% JKP autolening.

Goed om te weten : het jaarlijkse kostenpercentage, of JKP, is een essentiële indicator voor het vinden van de voordeligste autolening. Lees meer in ons artikel: “Wat is het JKP van een lening?

Beste autolening - 25.000€ terug te betalen op 60 maanden

Een lijst met clausules en voorwaarden die al dan niet gecombineerd kunnen worden om in aanmerking te komen voor een 0% autolening :

  • Een gekoppelde garantieaanbieding: het 0% JKP wordt vaak aangeboden in combinatie met een verlengde garantieaanbieding of een “pre-paid” onderhoudspakket optie (4 of 5 jaar of x duizend km). Volgens de wetgeving op gecombineerde aanbiedingen ben je niet verplicht om beide producten in één te nemen, maar vanuit marketingoogpunt is het in het belang van de fabrikanten om de combinatie onder de aandacht te brengen.
  • De hoogte van de aanbetaling: er wordt een aanbetaling van ongeveer 30% van de aankoopprijs gevraagd. Deze voorwaarde voorkomt dat je een auto van een bepaald bedrag koopt als je geen reserves hebt.
  • De hoogte van de laatste maandelijkse betaling: naast de aanbetaling kan de laatste maandelijkse betaling oplopen tot enkele duizenden euro’s.
  • Verzekeringskosten: bij een 0% autolening ben je verplicht om een uitgebreide verzekering af te sluiten voor de auto.
  • Terugbetalingstermijn: de voorgestelde terugbetalingstermijnen zijn relatief kort (36 maanden) om het risico dat de kredietinstelling neemt te beperken. Dit resulteert in hoge maandelijkse aflossingen.
  • Eigenaar van de auto: in sommige gevallen word je pas eigenaar van het voertuig als de lening is terugbetaald. In dit geval kun je het voertuig niet verkopen voor het einde van de aflossingsperiode.

Wees voorzichtig bij het onderhandelen over de aankoopprijs.

Tot slot is er nog een laatste essentieel aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien bij het afsluiten van een autolening met 0%. Zoals we uitleggen in onze “Gids: Het kiezen van je autolening”, is het essentieel om zorgvuldig te onderhandelen over de aankoopprijs van je toekomstige auto. Als je te snel aangeeft dat je financiering nodig hebt, kun je niet meer onderhandelen over de aankoopprijs. Je loopt het risico dat je niet de juiste korting krijgt op de prijs van de auto. Zorg er dus voor dat je toegang hebt tot dezelfde prijskortingen als die worden aangeboden aan leners die voor een andere financieringsoplossing kiezen.

Vergeet niet dat de tarieven die banken aanbieden in het Salon vaak erg aantrekkelijk zijn. Soms gaan ze echter gepaard met uitzonderingen en andere voorwaarden.

Fabrikanten bieden ook complexere financiële/operationele huur/leasepakketten aan. Deze formules zijn voornamelijk voorbehouden voor voertuigen voor professioneel gebruik en zijn zeer moeilijk te vergelijken.

Financier je aankoop met kennis van zaken. Aarzel niet om alle vragen te stellen die je wilt, zowel aan de verkopers als aan de kredietverstrekkers. En vergeet vooral niet om financieringsoplossingen te vergelijken!

Het geldexpert.be team

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px