Argenta lanceert een termijnrekening om te concurreren met Staatsbons

Na de bekendmaking van het rendement van staatsobligaties een jaar geleden, reageert Argenta Bank als eerste en biedt nu een termijnrekening aan met een brutorendement van 4,01%!

Argenta lanceert een termijnrekening om te concurreren met staatsbons

Een reactie die niet lang op zich liet wachten

De minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, onthulde onlangs het nettotarief voor Staatsbons op één jaar, dat 2,81% bedraagt. Dit tarief is bedoeld om de banken aan te moedigen om de spaarders aantrekkelijkere tarieven aan te bieden. De reactie was snel: Argenta Bank reageerde als eerste door een brutorente van 4,01% aan te bieden op haar termijnrekening op één jaar.

Daarmee sluit de Vlaamse bank aan bij de staatsobligatie Van Peteghem, die ze niet verhandelt, door een nettorendement van 2,81% aan te bieden aan consumenten die voor zo’n rekening kiezen. Het verschil in brutorendement (4,01% voor Banque Argenta tegenover 3,3% voor de Staatsbon) wordt verklaard door het feit dat Argenta 30% roerende voorheffing moet inhouden.

Voor rekeningen met een looptijd van drie jaar biedt de bank een nettotarief van 2,52%, wat overeenkomt met een brutorendement van 3,60%. De kortetermijnrente is de laatste tijd aantrekkelijker geworden dan de langetermijnrente. Christine Vermylen van Argenta Bank gaf in een interview met onze collega’s van Le Standaard aan dat “we onze cliënten met een termijnrekening op drie jaar de kans bieden om over een langere periode van een hogere rente te genieten“. De bank is ook van plan om termijnrekeningen met een looptijd van vier en vijf jaar aan te bieden, met een brutorendement van respectievelijk 2,65% (of 1,86% netto) en 2,70% (of 1,89% netto).

Deutsche Bank biedt ook een nog aantrekkelijker rendement: voor een éénjarige termijnrekening met een minimale inleg van €100.000 is het brutorendement 4,1%, wat een nettorendement geeft van 2,87%.

Termijnrekeningen vergelijken is een essentiële stap in het optimaliseren van je rendement!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px