Amerikaanse studenten studeren massaal af met flinke schuld

Studenten in de vs hebben veel schuldenVeel van de Amerikaanse studenten die omstreeks deze tijd afstuderen hebben daarna niet alleen een diploma op zak, ze slepen daarnaast een behoorlijke berg met schulden met zich mee. Het is in Amerika bijna onmogelijk geworden om te studeren zonder geld te lenen, wat ertoe leidt dat veel van de studenten vaak tientallen jaren aflossing en rente dienen te betalen, over de schuld die ze hebben opgebouwd.

Out-of-state inschrijvingsgeld

Met name studenten die besluiten in een andere staat te gaan studeren dan waar ze vandaan komen dienen diep in de buidel te tasten. Het inschrijvingsgeld op Amerikaanse universiteiten is traditioneel al hoger dan in Europa, maar een out-of-state inschrijving kost vaak zomaar het dubbele. Dit betekent dat veel studenten enorme bedragen aan instellingsgeld dienen te betalen, wat betekent dat ze zich in de schulden moeten steken om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Het is op die manier niet vreemd om een studieschuld van $120.000 op te bouwen, die de afgestudeerden vervolgens tijdens hun werkzame leven af dienen te gaan lossen.

$1.050 dollar per maand aan aflossing

Een van de studenten betaalt na het afstuderen op 24-jarige leeftijd bijvoorbeeld $1.050 per maand aan aflossing. In haar geval zorgt dit ervoor dat ze de lening pas op haar 40ste jaar volledig af kan lossen, mede door de rente die ze daarnaast ook nog dient te betalen. Deze studente had in ieder geval het geluk direct een baan in New York te vinden, waarmee ze de mogelijkheid heeft om haar schulden af te lossen. Ze slaagt er nog niet in om een eigen appartement te betalen, maar kan rondkomen dankzij haar vriend die wel al schuldenvrij is.

Jonge Amerikanen met hoge schulden

Het is een groeiend probleem in Amerika, steeds meer studenten moeten geld lenen en steken zich op die manier in de schulden. Het hoger onderwijs in de VS is zonder lening haast onbereikbaar geworden, terwijl veel van de slimme scholieren daar toch voor willen gaan om uiteindelijk kans te maken op de betere banen die er beschikbaar zijn. De grote meerderheid van de jongeren begint steeds heviger te twijfelen over het starten van een studie, om de hoge schulden te voorkomen. Zij hebben de keuze geld te lenen en te hopen op een goede baan om de gemaakte schulden af te kunnen lossen, of genoegen te nemen met een beperkte opleiding.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px