25% belgen wil geld lenen voor verblijf in het buitenland

Een kwart van de Belgen wil geld lenen bij de bank om daar een tweede huis van te kunnen kopen, in het buitenland. Het valt op dat het vooral mensen tot 50 jaar zijn die daarin een goede mogelijkheid zien om geld te investeren. Makelaarskantoor Hip Estates deed onderzoek onder 1.000 Belgen en ontdekte op basis daarvan dat veel mensen graag geld lenen voor een dergelijke investering, waarvoor ze zich tot de banken wenden.

Meer schrik bij de jongere generatie

Onder de respondenten bevindt zich een grote groep die zegt een hypothecair krediet af te willen sluiten om een tweede woning in het buitenland te kunnen kopen. Het gaat om 31% van de Belgen tussen 35 en 54 jaar. Onder 55-plussers is de groep wat kleiner die dit ziet zitten, het gaat daar om ongeveer 15%. Jongeren hebben daar aan de andere kant nog minder behoefte aan wanneer ze denken aan de administratie die erbij komt kijken. Wat dat betreft is het volgens het makelaarskantoor vooral van belang om ervoor te zorgen dat mensen zich goed bewust zijn van wat er komt kijken bij een dergelijke investering. Meer dan de helft van de Belgen gaat uit van een budget tussen €100.000 en €200.000, waarmee ze een ruime keuze hebben uit vakantiewoningen die er beschikbaar zijn.

Geld lenen huis buitenland

Volgens het makelaarskantoor is het niet zo vreemd dat veel Belgen het geld lenen voor een tweede woning in het buitenland als een vruchtbare investering zien. Het is in veel gevallen een goed idee om geld te investeren in vastgoed, waarmee het vervolgens mogelijk is om bijvoorbeeld huuropbrengsten te genereren.

37,5% van de respondenten geeft aan het een goede investering te vinden en er daarnaast zelf af en toe gebruik van te willen maken. Volgens het makelaarskantoor wachten Belgen over het algemeen op een financieel kernmoment, om vervolgens een tweede verblijf te kopen. Kernmomenten kunnen bijvoorbeeld het ontvangen van aan erfenis of een promotie op het werk zijn. Op die momenten zoeken we naar mogelijkheden om een goede investering te doen. Geld lenen voor een tweede woning in het buitenland wint aan populariteit, het lijkt erop dat vooral de Spaanse vastgoedmarkt daarvan kan profiteren. Het aantal verkochte woningen aan Belgen en andere buitenlanders loopt de laatste tijd hard op, waardoor de prijzen zich daar ook weer beginnen te herstellen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px